ΤΟΠΙΚΑ

Εμπλοκή με το παζάρι του Βόλου

εμπλοκή-με-το-παζάρι-του-βόλου-656532

Ισως να μην μπορέσει να λειτουργήσει στη Ν. Ιωνία πίσω από το Κολυμβητήριο

Εμπλοκή με τη χωροθέτηση της εμποροπανήγυρης σε έκταση στη Ν. Ιωνία πίσω από το Κολυμβητήριο. Η έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων κι ως εκ τούτου απαγορεύεται η ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων.

Ηδη από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Βόλου, έχει κατατεθεί αίτημα προς την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει αν μπορεί να γίνει αλλαγή της χρήσης για δέκα ημέρες, όσο θα διαρκέσει και το παζάρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αποχαρακτηρισμός της έκτασης, συνεπάγεται διαδικασιών διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους. Γι’ αυτό επιδιώκεται να γίνει μία εξαίρεση. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ, Ανδρέας Ζέρβας, πρόκειται να ενεργοποιήσει το… plan B.

Αυτό σημαίνει επιστροφή του παραδοσιακού παζαριού -τουλάχιστον για το ερχόμενο καλοκαίρι- στο Διμήνι.

Οπως έχει αποφασιστεί, το παζάρι του Βόλου θα αναβιώσει μετά από τρία χρόνια. Θα είναι μάλιστα ένας από τους τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο δήμος για την προσέλκυση επισκεπτών. Οι άλλοι δύο θα είναι το 40ήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και το τριήμερο της Αποκριάς – Καθαρά Δευτέρας.

Στόχος είναι το παζάρι να επιστρέψει στο Βόλο, αναβαθμισμένο. Κατ’ αρχήν θα διασφαλιστεί η νομιμότητα της λειτουργίας του. Ολοι όσοι θα θελήσουν να συμμετέχουν θα πρέπει να καταθέσουν φορολογικές ενημερότητες ενώ θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν ταμειακές μηχανές.

Στα πλάνα της ΑΝΕΒΟ είναι η λειτουργία μέρος του παζαριού σε στεγασμένο χώρο, ενώ θα απευθυνθεί προσκλητήριο συμμετοχής και στον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Παράλληλα, προβλέπεται συναυλιακός χώρος και χώρος εκδηλώσεων, εκτός από τα κλασικά τμήματα (εμπορικό, λούνα παρκ, εστίαση).

Επί τάπητος έχει πέσει πρόταση προκειμένου τόσο στο άνοιγμα της αυλαίας όσο και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου να δώσουν το μουσικό παρών στο παζάρι, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου