ΤΟΠΙΚΑ

Εξορμήσεις από την 1η Μαρτίου από την άτυπη Δημοτική Αστυνομία

εξορμήσεις-από-την-1η-μαρτίου-από-την-άτ-659154

Οι υπάλληλοι θα φορούν διακριτικά μπλουζάκια και θα συνοδεύονται από αντιδημάρχους τις πρώτες ημέρες

Εξορμήσεις στην πόλη για την τήρηση της νομιμότητας ξεκινά η άτυπη δημοτική αστυνομία που συστάθηκε με απόφαση Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου. Από 1η Μαρτίου, παράλληλα με την έναρξη ισχύος της νέας Κανονιστικής, δημοτικοί υπάλληλοι σε ρόλο… δημοτικού αστυνόμου βγαίνουν στους δρόμους και θα έχουν δυνατότητα βεβαίωσης ακόμη και παραβάσεων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως έγραψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ορίστηκε για την 1η Μαρτίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Πέγιο, στους 12 δημοτικούς υπαλλήλους που ορίστηκαν για να αναλάβουν τα καθήκοντα της παλιάς δημοτικής αστυνομίας, που καταργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 από το σύνολο των Δήμων της χώρας, θα δοθούν ειδικά μπλουζάκια, τα οποία θα φορούν κατά τη διάρκεια των εξορμήσεών τους στην πόλη.

Οι υπάλληλοι, 9 για το Δήμο Βόλου και από ένας για τις δημοτικές ενότητες Ν. Αγχιάλου, Πορταριάς και Αγριάς, θα συνοδεύονται τις πρώτες ημέρες από τους αντιδημάρχους Οικονομικών, Δημήτρη Πέγιο, Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, Καθαριότητας, Δημήτρη Καντόλα και Ανάπτυξης – Τοπικής Απασχόλησης, Αρη Σαββάκη. Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος θα δώσει επίσημο τόνο στην… επιστροφή της δημοτικής αστυνομίας, που θα κάνει συνεχείς ελέγχους από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, σε δύο βάρδιες (από 7 π.μ. έως 3 μ.μ. και από 3 μ.μ. έως 10 μ.μ.).

«Βίβλος» των 12 υπαλλήλων που θα ασκούν τα καθήκοντα της δημοτικής αστυνομίας θα είναι η Κανονιστική του Δήμου Βόλου, που πλέον παίρνει την τελική της μορφή.

Θα ελέγχουν από την τήρηση των ορίων κατάληψης δημόσιων χώρων, θέματα καθαριότητας, πάρκινγκ, εγκαταλελειμμένα οχήματα, παράνομη διαφήμιση.

«Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα ελέγχουν τη νομιμότητα και θα μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο», εξήγησε ο κ. Πέγιος.

Σημειώνεται ότι η Κανονιστική αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και να ρυθμίζει ανοιχτά μέχρι σήμερα ζητήματα της λειτουργίας της πόλης. Μεταξύ άλλων θα προβλέπει τα όρια και την ομοιομορφία των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, αλλαγές στην ανάπτυξη των καταστημάτων εστίασης που δραστηριοποιούνται σε εμπορικούς πεζοδρόμους, νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων και ποδηλάτων κ.α.

  • Σχετικά άρθρα :

Επιστρέφει η δημοτική αστυνομία στο Δήμο Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου