ΤΟΠΙΚΑ

Επτά χρόνια ταξιδιών του Ναυτικού Τομέα

επτά-χρόνια-ταξιδιών-του-ναυτικού-τομ-663659

Την πίτα τους έκοψαν χθες μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Επτά χρόνια ταξιδιού στις… θάλασσες της εκπαίδευσης, κλείνει ο Ναυτικός Τομέας του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που χθες έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, αλλά και ο εκπρόσωπος των ναυτικών πρακτόρων, κ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή – μηχανικό του Ναυτικού Τομέα, Στέφανο Μπαντόλα, σήμερα, οι δύο κατευθύνσεις, Πλοιάρχων και Μηχανικών, αριθμούν περί τους 250 μαθητές από την Καβάλα, μέχρι τη Χαλκιδική, το Μεσολόγγι, τις Σέρρες και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Φέτος, διανύει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του με δέκα καθηγητές που προσπαθούν να μεταδώσουν στους μαθητές τους την αγάπη για τη θάλασσα και τις γνώσεις τους.

Ο τομέας ξεκίνησε να λειτουργεί με μόλις 25 μαθητές και μέσα σε επτά χρόνια, κατάφερε να αναπτυχθεί εντυπωσιακά. Μάλιστα το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του στις Ναυτικές Σχολές ξεπερνά το 70%.

Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

Ο Ναυτικός Τομέας μάλιστα, είναι εκείνος που μπαίνει πρωτεργάτης στην προσπάθεια για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην περιοχή, που θα ολοκληρώσει το χάρτη της εκπαίδευσης στο νομό.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού αναμένεται να τονώσει την τοπική εκπαίδευση και οικονομία, βρίσκοντας τη μαγιά των πρώτων φοιτητών της στις τάξεις του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Για την προώθηση του αιτήματος δημιουργίας της Ακαδημίας, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συζητήσεις με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να έχει επαφές στο Υπουργείο προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση της εκπαιδευτικής δομής.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου