ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερος Βολιώτης θύμα χάκερς σε λιγότερο από μια εβδομάδα

δεύτερος-βολιώτης-θύμα-χάκερς-σε-λιγό-665452

Εμφανίζεται ως θύμα ληστείας στο Πρέστον να ζητά χρήματα για να επιστρέψει στο Βόλο

Και δεύτερος Βολιώτης θύμα χάκερς οι οποίοι εισέβαλλαν στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και επιδίωξαν στέλνοντας μήνυμα στις επαφές του, να αποσπάσουν χρήματα. Πριν από λίγες ημέρες γνωστός Βολιώτης που εμπλέκεται στα κοινά, βρέθηκε να… ζητάει χρήματα μέσω μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο από τους φίλους και γνωστούς του. Υποτίθεται ότι είχε πέσει θύμα ληστείας στο Πρέστον και ζητούσε χρήματα για επιστρέψει στο Βόλο.

Χθες, ένα ακόμη θύμα προστέθηκε στη λίστα των χάκερς των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων. Πρόκειται για επίσης γνωστό εκπαιδευτικό. Δρώντας κατά πανομοιότυπο τρόπο, οι επίδοξοι δράστες, εισέβαλλαν στον προσωπικό λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του εκπαιδευτικού και έστειλαν το ίδιο μήνυμα στο σύνολο των επαφών του. Η ιστορία η ίδια και το αίτημα ένα: χρήματα για να μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Τις απολογίες μου που επικοινωνώ μαζί σου με αυτόν τον τρόπο, έκανα ένα ταξίδι στο Πρέστον, ΗΒ, και μου έκλεψαν την τσάντα, μαζί με το διαβατήριο και τις πιστωτικές κάρτες που ήταν μέσα. Η πρεσβεία είναι πρόθυμη να βοηθήσει, αφήνοντάς με να ταξιδέψω χωρίς το διαβατήριό μου, απλώς πρέπει να πληρώσω για εισιτήριο και να διευθετήσω τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου. Δυστυχώς για μένα, δε μπορώ να έχω πρόσβαση στα χρήματά μου χωρίς την πιστωτική μου, ήρθα σε επαφή με την τράπεζα, αλλά χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να βγάλουν μία νέα. Σκεφτόμουν να σου ζητήσω να μου δανείσεις μερικά χρήματα γρήγορα, τα οποία μπορώ να σου επιστρέψω αμέσως μόλις επιστρέψω. Χρειάζομαι 1,650 ευρώ για να καλύψω τα έξοδά μου, είναι αναγκαίο να μπορέσω να πάρω την επόμενη διαθέσιμη πτήση. Μπορώ να σου προωθήσω τις λεπτομέρειες σχετικά με το πως μπορείς να στείλεις τα χρήματα σε μένα. Παρακαλώ, ενημέρωσέ με αν αυτό είναι εφικτό και ανυπομονώ να σε ακούσω σύντομα!».

Μόλις ο εκπαιδευτικός αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και αφού άρχισαν να του τηλεφωνούν γνωστοί και φίλοι που θέλησαν να τον… βοηθήσουν, φρόντισε για την αποκατάσταση της τάξης. Με ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλους διευκρίνισε:

«Αγαπητές και αγαπητοί, θέλω να σας πληροφορήσω ότι είμαι καλά χαίρω άκρας υγείας και βρίσκομαι στην Ελλάδα.

Δυστυχώς σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί εισέβαλαν (χάκαραν) το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και έστειλαν σε όλες τις επαφές μου μήνυμα στο οποίο και ζητάω να μου κατατεθούν κάποια χρήματα.

Σας παρακαλώ εάν λάβατε ή εάν λάβετε κάποιο σχετικό μήνυμα αγνοείστε το πρόκειται για ηλεκτρονική απάτη.

Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση».

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν το δεύτερο που καταγράφηκε μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας και έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση στους χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμφανίζονται να ζητούν χρήματα που όμως θα καταλήξουν στις τσέπες… επιτηδείων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχετικά άρθρα:

Επιτήδειος ζητάει χρήματα μέσω email

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου