ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε ξαφνικά ο Βαγγέλης Τούμπας σε ηλικία 52 ετών

εφυγε-ξαφνικά-ο-βαγγέλης-τούμπας-σε-ηλ-665639

Είχε συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες των σχολικών φυλάκων αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί την επιστροφή στα σχολεία

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου αλλά και στην εκπαιδευτική οικογένεια της περιοχής, η είδηση του ξαφνικού θανάτου του 52χρονου Βαγγέλη Τούμπα, που είχε συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες των σχολικών φυλάκων της περιοχής για την επιστροφή τους στα σχολεία. Πριν από δύο εβδομάδες, ο Βαγγέλης Τούμπας ήταν από τους πρώτους που πέρασαν το κατώφλι των Δικαστηρίων Βόλου, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων της πόλης. Χθες, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, πριν προλάβει να χαρεί την επιστροφή των σχολικών φυλάκων στα σχολεία του Δήμου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Βαγγέλης Τούμπας έφυγε ξαφνικά χθες το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στο διαδημοτικό κοιμητήριο «Κούκος». Ανείπωτη ήταν η θλίψη συναδέλφων του και στελεχών της εκπαίδευσης, που στο πρόσωπό του αναγνώριζαν έναν αγωνιστή που πολέμησε για τα δίκαια των σχολικών φυλάκων και της εκπαίδευσης, Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς ο δικός τους άνθρωπος έφυγε τόσο πρόωρα και ξαφνικά από κοντά τους.

«Χάσαμε έναν καλό φίλο και αγωνιστική, ο οποίος από τη μέρα που οι σχολικοί φύλακες βγήκαν σε διαθεσιμότητα, λάμβανε μέρος σε όλους τους αγώνες, τοπικά και στην Αθήνα. Ηταν άνθρωπος του αγώνα. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί την επαναπρόσληψή του, στο πλαίσιο των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Γιώργος Μαγιάκος,

«Είναι συγκλονιστικό. Μέχρι πριν από λίγες ώρες να μιλάς με αυτόν τον αγωνιστή, με τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τους αγώνες των σχολικών φυλάκων και της εκπαίδευσης και πλέον να μην είναι κοντά σου. Είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι πια μαζί μας. Θα είναι ιδιαίτερα δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης.

Εξάλλου, οι βουλευτές Κώστας Δελημήτρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, Κατερίνα Παπανάτσιου και Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, και η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν «τη βαθιά θλίψη τους για τον ξαφνικό θάνατο του Βαγγέλη Τούμπα, του ανθρώπου που αγωνίστηκε ενάντια στο άδικο της διαθεσιμότητας των 27 σχολικών φυλάκων της Μαγνησίας. Ενός αγώνα που δικαιώθηκε με την πολιτική αλλαγή, αλλά που δυστυχώς ο ίδιος δεν πρόλαβε να βιώσει τη δικαίωση και την επαναπρόσληψή του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του».

Σε συλλυπητήριο μήνυμα ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει: «Ο απρόσμενος θάνατος του Βαγγέλη Τούμπα, προέδρου των σχολικών φυλάκων Μαγνησίας, σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία. Ως δημοσιογράφος συνεργάστηκα μαζί του στενά για την ανάδειξη των προβλημάτων του επαγγελματικού του κλάδου. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συλλυπητήριο μήνυμα, απηύθυνε και η πρώην Βουλευτής Μαγνησίας, Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Για τον ξαφνικό θάνατο του Βαγγέλη Τούμπα, ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε μέχρι τελευταίας ώρας για την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και που δυστυχώς η μοίρα δεν τον άφησε να χαρεί τον καρπό των αγώνων του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα ενός ανθρώπου που ήξερε να μάχεται για μια καλύτερη ζωή».

Ο Βαγγέλης Τούμπας εργαζόταν ως σχολικός φύλακας σε σχολεία του Δήμου Βόλου από το 2000 έως και το 2013 οπότε και με απόφαση της τότε Κυβέρνησης, όλοι οι σχολικοί φύλακες βγήκαν σε διαθεσιμότητα. Ηταν ένας από τους 27 σχολικούς φύλακες της περιοχής που στις 25 Απριλίου -οπότε και απολύθηκαν- είδαν την πόρτα εξόδου από τα σχολεία. Στις 30 Ιανουαρίου, ήταν ανάμεσα στους συναδέλφους του, που έδωσαν τη μάχη στις δικαστικές αίθουσες για να επιστρέψουν στα σχολεία. Χάρηκε για την είδηση της επαναπρόσληψης των σχολικών φυλάκων που ανακοίνωσε η νέα Κυβέρνηση, δεν πρόλαβε όμως να επιστρέψει. Κατέλιπε σύζυγο και ένα αγοράκι εννέα ετών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου