ΤΟΠΙΚΑ

Ξεχασμένοι νεκροί

ξεχασμένοι-νεκροί-666871

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Τελευταίο καμπανάκι χτυπά ο Δήμος Βόλου στους συγγενείς 595 ενταφιασμένων στα κοιμητήριά του. Ζητά να φροντίσουν για την εκταφή τους, σε διαφορετική περίπτωση η Διεύθυνση Κοιμητηρίων θα προβεί σε μονομερείς εκταφές, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Σε υλοποίηση της απόφασης που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, μέσα στο Δεκέμβριο, προχωρά η Διεύθυνση Κοιμητηρίων. Σήμερα, δημοσιοποιείται ο κατάλογος των ονομάτων των ενταφιασμένων στα Κοιμητήρια του Δήμου Βόλου (σελ. 58- 59). Αυτό είναι το τελευταίο… καμπανάκι για τους συγγενείς των νεκρών προκειμένου να φροντίσουν για την εκταφή τους.

Μέσα σε 15 ημέρες από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, οι συγγενείς θα πρέπει να φροντίσουν για την εκταφή των νεκρών, σε διαφορετική περίπτωση, αυτό θα το κάνει ο Δήμος Βόλου.

«Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων Δήμου Βόλου καλεί τους συγγενείς των ενταφιασμένων που τα ονόματά τους δημοσιεύονται στη συνέχεια να φροντίσουν για την εκταφή τους.

Το σύνολο των θανόντων, αφορά ενταφιασμένους για τους οποίους είναι αδύνατη η επικοινωνία με τα συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς επίσης και ενταφιασμένους που οι συγγενείς δεν έχουν επαφή με τις διοικητικές μας υπηρεσίες ώστε να γίνει ο προγραμματισμός των εκταφών.

Σε κάθε περίπτωση για όλους ανακοινώνεται ότι, εάν μετά την δημοσίευση του παρόντος και εντός δεκαπέντε (15) ημερών, δεν υπάρξει επικοινωνία με την Υπηρεσία μας, ενδιαφέρον και συνεννόηση με τους συγγενείς για τον προγραμματισμό των εκταφών, κατ’ ανάγκη λόγω ελλείψεως χώρων ταφής, η Υπηρεσία μας θα οδηγηθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί μονομερώς στην εκταφή των κατωτέρω αναφερόμενων ενταφιασμένων και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210 95720-1, Fax: 24210 95722 από 08:00 έως 13:30 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων.

Οπως είναι γνωστό, οι συγγενείς των 595 περίπου ενταφιασμένων, δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ομως οι ανάγκες για κενούς ταφώνες αυξάνονται. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος θα προβεί σε μονομερείς εκταφές.

Σημειώνεται ότι οι 595 νεκροί παραμένουν ενταφιασμένοι στα κοιμητήρια του Δήμου έως και 12 χρόνια!

Ανάμεσά τους 18 παιδιά εκ των οποίων τέσσερα αβάπτιστα. Η λίστα με τους ενταφιασμένους ξεκινά από το 2002 (!), 12 χρόνια πριν δηλαδή και φθάνει μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

Οι περισσότεροι «κατειλημμένοι» επί χρόνια ταφώνες, εντοπίζονται στον «Κούκο». Περί τους 495 νεκρούς φιλοξενεί το Κοιμητήριο, ήδη από το 2002. Επιπλέον 18 παιδιά είναι επίσης θαμμένα στον Κούκο επί σειρά ετών. Ανάμεσά τους τέσσερα αβάπτιστα που ενταφιάστηκαν το 2002, το 2003, το 2004 και το 2005 αντίστοιχα.

Υπάρχουν επίσης και τέσσερις νεκροί ενταφιασμένοι σε ισάριθμους οικογενειακούς τάφους.

Στα περιφερειακά κοιμητήρια Φυτόκου, Ν. Παγασών, Μελισσατίκων, Γλαφυρών, Αγίας Παρασκευής και Αγίου Γεωργίου, άλλοι 75 νεκροί έχουν ξεχαστεί ακόμη και από το 1999!

Οι περισσότεροι συγγενείς από τους νεκρούς που έχουν ξεχαστεί, έχουν αναζητηθεί από την Υπηρεσία του Κοιμητηρίου, δεν έχουν όμως εντοπιστεί. Η δημοσίευση των ονομάτων φαίνεται να αποτελεί την τελική πράξη, πριν η υπηρεσία προβεί σε μονομερείς εκταφές.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου