ΤΟΠΙΚΑ

Πεζόδρομος κατ’ όνομα

πεζόδρομος-κατ-όνομα-668031

Κλείνει με μπάρα στην Αγίου Νικολάου, που σήμερα αποτελεί… είσοδο – έξοδο πάρκινγκ στην πλατεία του Ιερού Ναού

Με μπάρα κλείνει ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου που σήμερα θυμίζει… είσοδο – έξοδο για πάρκινγκ αυτοκινήτων περιμετρικά του προαυλίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η μπάρα θα τοποθετηθεί στην είσοδο του πεζοδρόμου της Αγίου Νικολάου στη συμβολή της με Δημητριάδος. Με αυτόν τον τρόπο η Αγίου Νικολάου θα γίνει πραγματικός πεζόδρομος.

Σήμερα, παρά τις πινακίδες ότι η οδός είναι αποκλειστικά για πεζούς, το σημείο θυμίζει δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Αυτοκίνητα στρίβουν με ταχύτητα από τη Δημητριάδος για να εισέλθουν στην Αγίου Νικολάου, προκειμένου να παρκάρουν περιμετρικά του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού. Αυτοκίνητα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στην προσπάθεια εύρεσης χώρους στάθμευσης, χωρίς να λείπουν μποτιλιαρίσματα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν απειληθεί ατυχήματα. Κι αυτό γιατί παρά τις πινακίδες, οδηγοί δεν σέβονται ότι ο δρόμος είναι για πεζούς και δεν φροντίζουν να κόβουν καν ταχύτητα, κατά την είσοδο ή έξοδό τους από τον πεζόδρομο.

Η αλλαγή στα πρότυπα της Κουμουνδούρου που έκλεισε με μπάρα πριν από δύο μήνες περίπου, θα προβλέπεται στη νέα Κανονιστική του ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου.

Θα δοθεί τηλεχειριστήριο στην Εκκλησία για την εξυπηρέτηση αναγκών της και στα ΕΛ.ΤΑ. αλλά και σε καταστηματάρχες για τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων τους.

Παράλληλα με την απόδοση της Αγίου Νικολάου αποκλειστικά στους πεζούς, εξετάζεται η εκμίσθωση του χώρου περιμετρικά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου σε καταστηματάρχες εστίασης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής γειτονιάς στην καρδιά του εμπορικού δρόμου της Ερμού.

Παζάρι, λαϊκές

Στη νέα Κανονιστική θα υπάρχει επίσης πρόβλεψη για τη χωροθέτηση της εμποροπανήγυρης του Βόλου που αναμένεται να αναβιώσει στην περιοχή της Ν. Ιωνίας πάνω από το Κολυμβητήριο.

Ειδικές προβλέψεις θα συμπεριληφθούν και για τις λαϊκές αγορές για τις οποίες μάλιστα έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, έδωσε χθες εντολή στις υπηρεσίες να ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους για την Κανονιστική, προκειμένου μέχρι την Τρίτη, να συνδεθεί το παζλ και να έρθει προς έγκριση σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ολα τα ζητήματα που άπτονται της Κανονιστικής θα εξεταστούν από μηδενική βάση και στόχος είναι να υπάρχουν προβλέψεις για κάθε τομέα προκειμένου να αποφευχθεί η γραφειοκρατία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου