ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς εκλογών ο Δήμος Βόλου

σε-ρυθμούς-εκλογών-ο-δήμος-βόλου-736529

Αποφασίζει για εκλογικά κονδύλια και χώρους προβολής των κομμάτων

Σε ρυθμούς εκλογών μπαίνει ο Δήμος Βόλου. Τη Δευτέρα στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρόκειται να γίνει η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού λειτουργίας του Δήμου για το 2015, προκειμένου να ενσωματωθεί το κονδύλι για τις εκλογές, ενώ σε ειδική δεύτερη συνεδρίαση θα συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα φροντίσει για τη διάθεση χώρων στα κόμματα για την προεκλογική προβολή τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με λιγότερες από 16 ημέρες να απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το κλίμα έρχονται να εντείνουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας, που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από την προετοιμασία και μεταφορά των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2015 προχωρά στην πρώτη για νέο έτος συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα. Στον προϋπολογισμό θα ενταχθεί κονδύλι ύψους 25.000 ευρώ που δεν είχε προβλεφθεί αρχικά για τις ανάγκες διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στο Βόλο.

Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, έχει προγραμματιστεί μία ακόμη -ειδική αυτή τη φορά- συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι η έγκριση του πρακτικού της διακομματικής επιτροπής για τη διάθεση χώρων στα κόμματα ή στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους.

Απέχουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους;

Πάντως την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, «απειλούν» οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας. Μέσα στα επόμενα 24ωρα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, πρόκειται να συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τη γραμμή της Ομοσπονδίας, που σε χθεσινή συνεδρίασή της αποφάσισε απεργία – αποχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που σηκώνουν το βάρος των εκλογών, που ξεκινά από την προετοιμασία των εκλογικών κέντρων, τη μεταφορά και φύλαξη του εκλογικού υλικού, τη μεταφορά και το στήσιμο των καλπών και των παραβάν, τη μεταφορά των ψηφοδελτίων, των εκλογικών αποτελεσμάτων ακόμη και για την καθαριότητα των χώρων, την τροφοδοσία, τη φύλαξη των εκλογικών κέντρων.

Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι στους Δήμους, σε αναντιστοιχία με τις αρμοδιότητές τους εμφανίζονται ως οι πιο… κακοπληρωμένοι. Η εκλογική αποζημίωση για τους δημοτικούς υπαλλήλους αφορά σε ποσό ύψους 223 ευρώ μικτά, όταν η εκλογική αποζημίωση του προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών ανέρχεται στις 2.850 ευρώ έως 3.350 ευρώ, των Περιφερειών στις 2.500 ευρώ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στα 500 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου