ΤΟΠΙΚΑ

Ξεπαγιάζουν στο «Μουρτζούκου»

ξεπαγιάζουν-στο-μουρτζούκου-737172

Οι διοικητικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εργάζονται με γάντια και κασκόλ λόγω έλλειψης θέρμανσης

Με μπουφάν, κασκόλ, γάντια και σκουφιά εργάζονται τις τελευταίες ημέρες οι διοικητικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η δεξαμενή πετρελαίου στο γυάλινο πύργο του κτιρίου Μουρτζούκου στέρεψε από τις 28 Δεκεμβρίου κι έκτοτε οι υπάλληλοι της διεύθυνσης «ξεπαγιάζουν».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η κατάσταση είναι τραγική. Με το θερμόμετρο να κινείται οριακά γύρω από το 0ο C και από το γυάλινο πύργο -ένα παλιό κτίριο- να υπάρχουν διαρροές λόγω της κακής μόνωσης, οι υπάλληλοι καλούνται να εργαστούν σε… σιβηρικό περιβάλλον.

Και η τελευταία σταγόνα πετρελαίου καταναλώθηκε στις 28 Δεκεμβρίου. Από τότε τα γραφεία είναι… παγωμένα. «Προσπαθούμε να εργαστούμε φορώντας κασκόλ και γάντια. Η κατάσταση είναι απελπιστική», ανέφεραν χθες υπάλληλοι.

Επιστράτευσαν θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους. «Τα βάζουμε σε μικρά γραφεία όπου πηγαίνουμε με βάρδιες για δέκα λεπτά ο καθένας για να ζεσταθούμε!», περιγράφουν οι υπάλληλοι. «Περπατάμε γύρω – γύρω από τα γραφεία για να ζεσταινόμαστε», πρόσθεταν.

Οι εργαζόμενοι στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας δεν είναι η πρώτη φορά που μένουν χωρίς πετρέλαιο. Η προμήθεια πετρελαίου γίνεται με το… σταγονόμετρο. «Κάθε φορά μας προμηθεύουν με 500 λίτρα πετρέλαιο. Ανάβουμε θέρμανση για δύο ώρες το πρωί και πάλι το πετρέλαιο δεν αρκεί για περισσότερο από μία εβδομάδα, το πολύ δέκα ημέρες», μαρτυρούν οι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, το πρόβλημα θα λυνόταν χθες. «Ηδη από την προ-παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχω δώσει εντολή στον προμηθευτή να προμηθεύσει με πετρέλαιο το κτίριο Μουρτζούκου. Δυστυχώς το καθυστέρησε. Δεν έχει ανεξόφλητες οφειλές για να πιέσει. Φαίνεται όμως ότι έδωσε αλλού προτεραιότητα», ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη, η οποία -πληροφορίες θέλουν- να απειλεί ακόμη και με καταγγελία της σύμβασης τον προμηθευτή σε περίπτωση που χθες δεν εξασφάλιζε έγκαιρα πετρέλαιο για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου