ΤΟΠΙΚΑ

Με απουσίες η χθεσινή λαϊκή

με-απουσίες-η-χθεσινή-λαϊκή-737680

Το χιόνι που ήταν συσσωρευμένο στο δρόμο «έφαγε» θέσεις από τους πάγκους των πωλητών

Με… απουσίες λειτούργησε χθες η λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης στην οδό Καραμπατζάκη στη Ν. Ιωνία. Ο συσσωρευμένος όγκος χιονιού στην άκρη του δρόμου, δεν επέτρεψε σχεδόν στο ένα τρίτο των πωλητών ειδών ένδυσης και υπόδησης να στήσουν τους πάγκους τους. Οι πωλητές αναγκάστηκαν να φύγουν, χάνοντας το μεροκάματο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ξεχείλισε χθες η αγανάκτηση για πωλητές στη λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης. Στην οδό Καραμπατζάκη εξακολουθούσαν να υπάρχουν χιόνια, με αποτέλεσμα οι πωλητές να μην μπορούν να στήσουν τους πάγκους και να απλώσουν την πραμάτεια τους. Το χιόνι που υπήρχε στο δρόμο αναίρεσε θέσεις από τους πάγκους. Στην οδό δεν υπήρχε καν σήμανση για τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, ούτε χημικές τουαλέτες όπως ανέφεραν οι πωλητές.

Αρκετοί δεν μπόρεσαν να εργαστούν και έφυγαν διαμαρτυρόμενοι για την κακή κατάσταση του δρόμου. Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών του Δήμου Βόλου, Απόστολος Τσακανίκας.

Επέκταση λαϊκών

Στο μεταξύ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο Δημαρχείο Βόλου, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, πρότειναν νέους δρόμους για τη χωροθέτηση των αγορών, προκειμένου οι δρόμοι να αλλάζουν πιο συχνά και να μειώνεται η χρονική διάρκεια της όχλησης των περιοίκων.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, τα οπωρολαχανικά εκτός από την Ευφραιμίδου προτείνεται να λειτουργήσουν και στη Δημοκρατίας και Μελίνας Μερκούρη. Τα είδη ένδυσης και υπόδησης εκτός από τη Στρατηγού Ιωάννου στη Θυρών και στην Ικάρων ή στο πάρκινγκ Ανδρέας Βαλαχής. Με την έγκριση των νέων οδών, η παραμονή των λαϊκών θα περιορίζεται στους τέσσερις μήνες σε κάθε δρόμο, αντί στους έξι.

Η λαϊκή αγορά της Τρίτης σε Ν. Αγχίαλο και Ανω Βόλο, προτείνεται να παραμείνει ως έχει.

Η λαϊκή αγορά της Τετάρτης, προτείνεται να λειτουργεί εναλλακτικά για τα είδη ένδυσης και υπόδησης, εκτός από τις οδούς Καποδιστρίου και Καραμπατζάκη, στις οδούς Μεταμορφώσεως (από Μακρυγιάννη έως Γιάννη Δήμου) και στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη. Η παραμονή των λαϊκών σε κάθε δρόμο θα περιορίζεται σε τρεις μήνες. Τα οπωρολαχανικά παραμένουν ως έχουν στις οδούς Δ. Γεωργιάδου, Λόρδου Βύρωνος.

Για τη λαϊκή αγορά της Πέμπτης (είδη ένδυσης και υπόδησης) προτείνεται να επεκταθεί στη Φιλαδελφίας και στο πάρκο της Βαμβακουργίας (παραμένει ως έχει η λαϊκή οπωρολαχανικών).

Για την Παρασκευή, τα οπωρολαχανικά παραμένουν στις οδούς Δ. Γεωργιάδου, Μαγνήτων, Ρήγα Φεραίου. Τα είδη ένδυσης και υπόδησης προτείνεται να αναπτυχθούν εκτός από τις οδούς Κωνσταντά και Καραϊσκάκη στις οδούς Κασσαβέτη και Εθνικής Αντιστάσεως.

Τέλος, για τη λαϊκή του Σαββάτου, τα οπωρολαχανικά θα λειτουργούν κανονικά στο Καπακλί και η ένδυση και υπόδηση στο πρώην Οινόπνευμα και ανά δίμηνο στα τμήματα της οδού Γιάννη Δήμου από Κύπρου έως Κ. Καρτάλη και από Ιωλκού έως Μεταμορφώσεως.

Τις προτάσεις τους οι υπεύθυνοι των λαϊκών, υπέβαλλαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, προκειμένου να μελετηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος και να αποφασιστεί η έγκριση ή μη των νέων δρόμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου