ΤΟΠΙΚΑ

Ποδαρικό στις σχολικές αίθουσες

ποδαρικό-στις-σχολικές-αίθουσες-738489

Την Πέμπτη επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία για το νέο έτος

Ποδαρικό στις αίθουσες διδασκαλίας αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να κάνουν οι μαθητές για το νέο έτος. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία στις 8 Ιανουαρίου.

Οι διακοπές όμως για τους μαθητές δεν… τελειώνουν.

Τα σχολεία θα ξανακλείσουν για τις εθνικές εκλογές. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ένα γεμάτο τετραήμερο από την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.

Αρκετές σχολικές μονάδες στη Μαγνησία λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα και ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, τα σχολεία θα κλείσουν προκειμένου να διαμορφωθούν οι χώροι για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Πάντως το 2015 κάνει… ποδαρικό στη σχολική ζωή με μείον μία Αργία. Από φέτος η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν χαρακτηρίζεται ως αργία για τα σχολεία της Π.Ε. και της Δ.Ε. αλλά ως σχολική εορτή.

Οπως ορίζει το ΦΕΚ 1861/2014 για το σχολικό έτος 2014-2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα ΠΔ 201 και 200 προβλέπεται υποχρεωτικός εκκλησιασμός για εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για δημοτικά σχολεία ισχύουν τα παρακάτω:

Την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός και σχετικές εκδηλώσεις στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου