ΤΟΠΙΚΑ

Δεν έληξε ο «συναγερμός» για τον καιρό και η επιφυλακή παραμένει

δεν-έληξε-ο-συναγερμός-για-τον-καιρό-739170

ΑΛΑΤΙ ΑΠΟ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα χθες, μηχανήματα του Δήμου Βόλου και μισθωμένα ιδιωτών έδιναν τη μάχη του αποχιονισμού στην περιοχή του Φυτόκου, όπου εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε την πόλη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Παράλληλα με τα μηχανήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή για την απομάκρυνση του όγκου του χιονιού που σε κάποια σημεία ξεπερνούσε και το ένα μέτρο (!), γίνονταν διαρκείς ρίψεις άλατος, περιφερειακά του Βόλου: έως Πορταριά, Μακρινίτσα, Φυτόκο, Αλλη Μεριά, Διμήνι, Σέσκλο. Περίπου 80 τόνοι αλατιού χρησιμοποιήθηκαν το τελευταίο πενθήμερο για να αποφευχθεί ο παγετός στους δρόμους.

Συγχρόνως, φορτωτές απομακρύνουν τους μεγάλους όγκους χιονιού που έχουν συσσωρευτεί στην άκρη του οδοστρώματος.

Μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί. Ωστόσο, ο «συναγερμός» δεν έχει λήξει. Πριν καν οι δημοτικοί υπάλληλοι και ιδιώτες ολοκληρώσουν το έργο του αποχιονισμού, δέχθηκαν οδηγίες να βρίσκονται σε επιφυλακή. Κλήθηκαν από το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόλου, να φουλάρουν πετρέλαιο στα μηχανήματα και να σταθμεύσουν στο αμαξοστάσιο προκειμένου να μπορέσουν να επέμβουν άμεσα ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την πόλη.

Αλάτι στις εκκλησίες

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου, κάνει γνωστό ότι σε κεντρικά σημεία της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων θα διατίθενται ποσότητες αλατιού για την προσωπική χρήση και προστασία των πολιτών (πεζοδρόμια, στενοί δρόμοι κλπ)

Τα σημεία αυτά είναι:

Για την πόλη του Βόλου στα προαύλια των Ιερών ναών, Αγ. Νικολάου, Αγ. Βασιλείου, Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Δημητρίου, στον Αγ. Τρύφωνα Νεάπολης και στο Δημαρχείο Βόλου.

Για τη Νέα Ιωνία στο πρώην Δημαρχείο και στα προαύλια των Ι.Ν Ευαγγελιστρίας και Αγ. Βαρβάρας.

Για της Δημοτικές Ενότητες η διάθεση θα γίνεται από την Αγριά, τη Νέα Αγχίαλο και την Πορταριά, απ’ όπου θα προμηθεύονται αλάτι οι κάτοικοι των όμορων οικισμών.

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου ζητεί τη συνεργασία και τη συμμετοχή των πολιτών για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν, που αναφέρονται απλώς στην ατομική τους ευθύνη έναντι του συνόλου και ασφαλώς όχι στην υποκατάσταση των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης του Δήμου και άλλων υπηρεσιών.

«Πληγές» στο αστικό πράσινο

Τις «πληγές» που άνοιξε η σφοδρή χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών στο αστικό πράσινο του Βόλου, μετρά η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Το βάρος του χιονιού προκάλεσε τουλάχιστον 45 πτώσεις δέντρων έως και χθες το πρωί, οπότε και η επιχείρηση αποτίμησης των ζημιών βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Τις πέντε προηγούμενες ημέρες, στελέχη και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου, βρίσκονταν στις επάλξεις συνδράμοντας στο έργο του τμήματος πολιτικής προστασίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας στην οποία έπεσε το βάρος του αποχιονισμού της πόλης.

Παράλληλα όμως με τα έξτρα καθήκοντά τους, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου, είχαν επωμιστεί και το βάρος της απομάκρυνσης των δέντρων που «θυσιάστηκαν» στο χιονιά.

Περίπου 45 δέντρα, κυρίως κυπαρισσοειδή που έχουν μικρό ριζικό σύστημα, όπως εξηγεί ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου, Κ. Πολυχρονίδης, δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού και λύγισαν. Σε άλλες περιπτώσεις έσπασαν κλαδιά.

«Οι ζημιές δεν είναι μεγάλες, η πλήρη όμως καταγραφή θα γίνει τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο κ. Πολυχρονίδης.

Ηδη έχει ξεκινήσει η αποτίμηση των ζημιών. Καταγράφονται οι κενές «φωλιές» προκειμένου να γίνουν αποκαταστάσεις με νέες φυτεύσεις δέντρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου