ΤΟΠΙΚΑ

Κατέρρευσε παλιά ξυλαποθήκη στη Νέα Ιωνία

κατέρρευσε-παλιά-ξυλαποθήκη-στη-νέα-ι-739174

Η παλιά αποθήκη ξυλείας «έσπασε» κάτω από το βάρος του χιονιού και κατέρρευσε

Σε ένα σωρό από μπάζα μετατράπηκε παλιά αποθήκη ξυλείας στη Ν. Ιωνία. Το παλιό και εγκαταλειμμένο κτίριο, δεν άντεξε το βάρος του χιονιού που «φόρτωσε» τη στέγη του μετά την πρόσφατη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε την πόλη. Λύγισε και έδωσε τη θέση του σε μια άμορφη μάζα από τούβλα και κεραμίδια.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος της κατάρρευσης, σήκωσε στο πόδι τη γειτονιά της Ν. Ιωνίας, στη συμβολή Χρήστου Λούλη και Ικονίου, λίγο πριν το γήπεδο της Νίκης. Εντρομοι κάτοικοι σπιτιών που τα χωρίζει μια μεσοτοιχία από την πλέον γκρεμισμένη αποθήκη, πετάχτηκαν στο δρόμο να δουν τι συνέβη.

Παλιά αποθήκη ξυλείας, όπου αρκετές δεκαετίες πριν φιλοξενούσε παραστάσεις Καραγκιόζη, είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από μπάζα.

Το βάρος του χιονιού που «κάθισε» στη σκεπή προκάλεσε την κατάρρευση του παλιού κτιρίου. Περίοικοι ειδοποίησαν το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να απομακρυνθούν τα μπάζα.

Χθες το πρωί, gcb ολοκληρώνοντας τον αποχιονισμό σε τμήμα του Φυτόκου, κλήθηκε αυτή τη φορά να απομακρύνει όχι χιόνι αλλά μπάζα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κίνδυνος για τους περιοίκους.

Πάντως, ιδιοκτήτες σπιτιών που γειτνιάζουν με την αποθήκη, μάλλον… ανακουφίστηκαν από την κατάρρευση του μικρού κτιρίου. «Η αποθήκη ήταν εγκαταλειμμένη εδώ και χρόνια. Ξέρετε πόσες φορές ψεκάσαμε για να μη μας φάνε τα ποντίκια;», έλεγαν κάτοικοι της περιοχής.

ΕΛ. ΧΑΝ.

(φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου