ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσηκωμός από τα μέλη των ΚΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ξεσηκωμός-από-τα-μέλη-των-καπη-για-τη-δι-739180

Από 1η Ιανουαρίου έκοψε τη συνδρομή των εφημερίδων για τις υπηρεσίες του ο Δήμος Βόλου, αφήνοντας την Τρίτη Ηλικία χωρίς ενημέρωση

Κύβος ερρίφθη: από 1η Ιανουαρίου «κόβονται» οι συνδρομές των εφημερίδων από το Δήμο Βόλου. Η απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου στην προτελευταία για το 2014 συνεδρίαση του οργάνου, στις 15 Δεκεμβρίου, έχει ξεσηκώσει τους γέροντες που συχνάζουν στα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κι αυτό γιατί από το «μαχαίρι» των συνδρομών δεν… γλίτωσαν ούτε τα ΚΑΠΗ, οι υπεύθυνοι λειτουργίας των οποίων ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε οργανωμένη διαμαρτυρία στο Δήμο Βόλου.

«Αρχικά νομίζαμε ότι η εφημερίδα δεν ερχόταν, λόγω του χιονιού», ανέφερε γέροντας που επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ζητούσε να ενημερωθεί γιατί δεν πηγαίνει η εφημερίδα στο ΚΑΠΗ Νέας Δημητριάδας.

Οπως υποστήριξε, οι 50 – 60 περίπου γέροντες που συχνάζουν στο ΚΑΠΗ είναι αγανακτισμένοι. «Ερχονται εδώ για να πιουν το καφεδάκι τους και το τσάι τους, να πουν καμιά κουβέντα και να διαβάσουν την εφημερίδα τους. Τόσο μεγάλο έξοδο είναι τα 0,80 ευρώ για το Δήμο; Τα βεγγαλικά που έπεσαν για το νέο έτος θα εξασφάλιζαν τις εφημερίδες ενός χρόνου», σημείωσε ο ίδιος.

Οι θαμώνες των ΚΑΠΗ διαμαρτύρονται γιατί χωρίς να ενημερωθούν, χωρίς να ρωτηθούν καν έμειναν χωρίς… ενημέρωση. «Εκτός αν έχουν σχέδια να μας φέρουν internet και να μας εκπαιδεύσουν πώς να μπαίνουμε στις σελίδες να ενημερωνόμαστε», σχολίασε με πικρία, διαμαρτυρόμενος από το ΚΑΠΗ Ν. Δημητριάδας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι γέροντες είναι αγανακτισμένοι. Θα απευθυνθούν με οργανωμένη διαμαρτυρία στο Δήμο Βόλου προκειμένου να επανέλθουν οι συνδρομές τουλάχιστον στα ΚΑΠΗ. «Μας λένε μετά για την Τρίτη Ηλικία και πόσο νοιάζονται. Πού νοιάζονται; Μας τιμωρούν με τη διακοπή των εφημερίδων. Μας κόβουν το δικαίωμα στην ενημέρωση», κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου