ΤΟΠΙΚΑ

«Παγωμένες» οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και για τα Θεοφάνεια

παγωμένες-οι-κρατήσεις-στα-ξενοδοχ-739542

«Παγωμένες» παραμένουν οι κρατήσεις τουριστών στα ξενοδοχεία του Πηλίου, ενόψει της Γιορτής των Θεοφανείων. Οι ξενοδόχοι του νομού, που είδαν την Πρωτοχρονιά τις αφίξεις των επισκεπτών να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, δέχονται πλέον το τελειωτικό χτύπημα…

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ξεσπά εναντίον των εθνικών ΜΜΕ. «Η τρομοκρατία που έχει καλλιεργηθεί με δήθεν κλειστούς δρόμους, μας αποτελειώνει. Χάσαμε την πρωτοχρονιά, «δικαιολογημένα» εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, πλέον χάνουμε και τα Φώτα, εξαιτίας της τρομοκρατίας που βιώνουν οι τουρίστες», ανέφερε.

Ο ίδιος επιφυλάσσεται -όπως δήλωσε- να μιλήσει και για την εταιρεία που ανέλαβε τον καθαρισμό του οδικού δικτύου. «Δεν θα αποδώσουμε ακόμη ευθύνες. Επιφυλασσόμεθα», δήλωσε λακωνικά, αφήνοντας όμως σαφείς αιχμές για τον αποχιονισμό του εθνικού οδικού δικτύου.

Οπως περιγράφει, «την καταστροφή της Πρωτοχρονιάς, διαδέχεται το… ναυάγιο των Φώτων. «Θα μπορούσαμε να είχαμε δουλέψει τουλάχιστον αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο πολλοί θα μπορούσαν να συνδυάσουν με τη γιορτή των Θεοφανείων. Αυτό όμως δεν έγινε. Οι τουρίστες τρομοκρατήθηκαν για την κατάσταση του οδικού δικτύου και δεν προχώρησαν σε κρατήσεις», επεσήμανε ο κ. Ζαφείρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος όρος των κρατήσεων για τα Θεοφάνεια είναι μειωμένος κατά 50%. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν ορεινοί τουριστικοί προορισμοί και κυρίως η Πορταριά, που έχασε το 70% των αφίξεών της και λιγότερο άλλες περιοχές που είχαν μειώσεις στις κρατήσεις κατά 35%.

Από σήμερα, η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, αναμένεται να προωθήσει το αίτημά της για πάγωμα των πληρωμών προς το Δημόσιο, κατά τουλάχιστον ένα μήνα. Η οικονομική «αιμορραγία» που αποτέλεσαν τελικώς οι γιορτές, έχει φέρει τους επαγγελματίες σε ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική θέση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου