ΤΟΠΙΚΑ

Εντοπίστηκαν περιπλανώμενοι στον παγωμένο Βόλο

εντοπίστηκαν-περιπλανώμενοι-στον-πα-740078

Φορώντας τα ελάχιστα, μία φούστα, μία μπλούζα κι ένα ζακετάκι, εντοπίστηκε από αστυνομικούς να περιπλανάται στους παγωμένους από το χιονιά δρόμους του Βόλου. Πριν αντιμετωπίσει την παγωνιά στην πόλη, φαίνεται ότι έζησε την «παγωνιά» στην οικογένειά της. Η 76χρονη ισχυρίστηκε ότι η κόρη της την έδιωξε από το σπίτι την περασμένη Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεν ήταν όμως η μοναδική… ανεπιθύμητη για την οικογένειά της που βρέθηκε εκτεθειμένη στην παγωνιά. Ενας 25χρονος επίσης εκδιώχθηκε από την οικογένειά του και έκανε «σπίτι» του τους δρόμους. Αλλος ένας 60χρονος άστεγος βρέθηκε χθες το πρωί σε κατάσταση υποθερμίας στο κέντρο του Βόλου. Κοινός παρονομαστής και των τριών; Το Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδος, που ήρθε να προσφέρει μια ζεστή «αγκαλιά» σε τρεις συνανθρώπους μας που γνώρισαν εν μέσω χιονιά το κρύο πρόσωπο της ζωής. Το Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδος το τελευταίο διάστημα λειτουργεί όλο το 24ωρο για να παρέχει μια ζεστή γωνιά για ύπνο, φαγητό και καθαρά ρούχα σε όσους ανθρώπους βρίσκονται στους δρόμους.

«Πήγαινα βόλτες»

Σοκ προκάλεσε σε αστυνομικούς και υπηρεσίες η ιστορίας της 76χρονης. Όπως έγινε γνωστό πάσχει από Αλτσχάιμερ. Εντοπίστηκε να περιπλανάται στους δρόμους του Βόλου φορώντας μόλις ένα ζακετάκι από αστυνομικούς το Σάββατο το βράδυ.

Η γριούλα μεταφέρθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο της Νέας Δημητριάδας. Όταν τη ρώτησαν τι έγινε, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της την άφησε στο δρόμο ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη κι ενώ στο Βόλο επικρατούσαν «πολικές» θερμοκρασίες, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που είχε πλήξει την πόλη. «Τι έκανες αυτές τις μέρες;», θέλησε να μάθει η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Βόλου, Αναστασία Μορφογιάννη. «Γυρνούσα στους δρόμους. Πήγαινα βόλτες», είπε η 76χρονη.

Οι άνθρωποι του Κοινωνικού Κέντρου, φρόντισαν αμέσως την άτυχη γυναίκα. Της πρόσφεραν ζεστά ρούχα και φαγητό και εντόπισαν την οικογένειά της. «Τηλεφωνήσαμε στην κόρη της. Η απάντησή της μας σόκαρε. Να την κρατήσετε εκεί. Δεν τη θέλω, μας απάντησε. Είναι δυνατόν;», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

«Εκανα μπάνιο στη θάλασσα»

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, την πόρτα του Κοινωνικού Κέντρου, περνούσε ένας 25χρονος, που ζήτησε μια ζεστή γωνιά να κοιμηθεί.

Οπως εκμυστηρεύτηκε, τον τελευταίο ένα μήνα ζει στους δρόμους. Ο πατέρας του φέρεται να τον έδιωξε από το σπίτι. «Όπως μας είπε ο νεαρός, ο πατέρας του που αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού, τον έχει ξαναδιώξει από το σπίτι, αλλά μετά από μερικές ημέρες τον καλούσε να επιστρέψει. Αυτήν τη φορά δεν το έκανε», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

Ο 25χρονος είχε κάνει σπίτι του τους δρόμους. Κοιμόταν όπου έβρισκε απάγκιο, έτρωγε στον Αγ. Νικόλαο και φρόντιζε για την προσωπική του υγιεινή κάνοντας μπάνιο στη θάλασσα. Δεν άντεξε όμως άλλο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες τον οδήγησαν στο Κοινωνικό Κέντρο και σήμερα αναμένεται να ετοιμαστούν τα χαρτιά του από τις κοινωνικές υπηρεσίες για να μεταφερθεί στον ξενώνα αστέγων.

Με υποθερμία στο Νοσοκομείο

Χθες το πρωί, αστυνομικοί εντόπισαν έναν άστεγο ηλικίας περίπου 60 ετών, να βρίσκεται κουλουριασμένος στο κέντρο του Βόλου.

Ο άτυχος άντρας που πέρασε το κύμα της κακοκαιρίας στους δρόμους, βρέθηκε με υποθερμία και αμέσως οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο.

Σήμερα, επίσης αναμένεται να μεταφερθεί στο Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου