ΤΟΠΙΚΑ

Σύντομο αλλά μεγάλης έντασης το νέο κύμα κακοκαιρίας

σύντομο-αλλά-μεγάλης-έντασης-το-νέο-κύ-740082

Νέα επέλαση του χιονιά αναμένεται να πλήξει τη Μαγνησία, που πέντε ημέρες μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας προσπαθεί να ορθοποδήσει.

Το νέο καιρικό «χτύπημα» αναμένεται αργά το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη ξημερώματα. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μικρής διάρκειας, μεγάλης όμως έντασης χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στο Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πριν ο Βόλος και ο νομός συνέλθουν από την πρώτη επέλαση του χιονιά, αύριο και μεθαύριο αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Οι υπηρεσίες δεν κατάφεραν να ξαποστάσουν, αφού εξακολουθούν να βρίσκονται επί ποδός.

Η κατάσταση στο Βόλο, μετά τη διήμερη χιονόπτωση, δείχνει να εκτονώνεται.

Χθες, ολημερίς, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βόλου, Δημήτρη Καντόλα, το 70% των δυνάμεων αποχιονισμού επιχειρούσε στο «μέτωπο» της Ν. Ιωνίας. Μηχανήματα του Δήμου και ιδιώτες φρόντιζαν για τη διάνοιξη των δρόμων, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες γειτονιές σε Φυτόκο, Κάπουρνα, αλλά και προς Σέσκλο, Διμήνι, Γλαφυρές.

Οι συγκεκριμένες περιοχές είχαν παραμείνει αποκλεισμένες για τέσσερις σχεδόν ημέρες. «Φθάσαμε μέχρι στα μαντριά», ανέφερε ο κ. Καντόλας, υποστηρίζοντας ότι μετά τις χθεσινές εκτεταμένες επιχειρήσεις, καμία περιοχή στο Δήμο Βόλου, δεν είναι αποκλεισμένη από τα χιόνια.

Σε κάθε περίπτωση, το έργο των συνεργείων δεν έχει τελειώσει. Θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις απ’ άκρη σε άκρη του Βόλου, για τη διάνοιξη και του τελευταίου στενού και την απομάκρυνση και των τελευταίων ποσοτήτων χιονιού. Επίσης, επιχειρήσεις θα γίνουν και για την απομάκρυνση των μεγάλων όγκων χιονιού που συσσωρεύονται στην άκρη του δρόμου.

Στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο του νομού, οι δρόμοι είναι καθαροί, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη. Η μάχη επικεντρώνεται για ένα ακόμη 24ωρο για την αντιμετώπιση του παγετού, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Γίνονται συνεχείς ρίψεις άλατος, προκειμένου να μην πιάσει πάγο το οδόστρωμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, οι οδηγοί θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες στα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας πλην των κεντρικών οδών, στην επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς (Ανω Κλάδος) από το 12ο έως το 45ο Χιλιόμετρο και στον Κάτω Κλάδο της Επαρχιακής Οδού Βόλου – Ζαγοράς από το 37,5ο έως το 74ο χιλιόμετρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου