ΤΟΠΙΚΑ

Ποδαρικό με 800 επισκέπτες

ποδαρικό-με-800-επισκέπτες-740530

Η πρεμιέρα της χιονοδρομικής περιόδου στα Χάνια άνοιξε με τους καλύτερους οιωνούς

Ποδαρικό στη νέα χιονοδρομική χρονιά στα Χάνια, έκαναν χθες 800 επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Πήραν χιονοπέδιλα και σνόουμπορντ και έσπευσαν για καταβάσεις και σλάλομ στις πίστες του χιονοδρομικού. Ανάμεσά τους και απλοί φίλοι του χιονιού, που περιορίστηκαν να απολαύσουν μια ζεστή σοκολάτα στο καταφύγιο και να χαζέψουν τους επίδοξους σκιέρ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε χθες η νέα χιονοδρομική χρονιά στα Χάνια Πηλίου. Με την έναρξη της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, περισσότεροι από 800 λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ κατέκλυσαν τις πίστες.

Το οδικό δίκτυο ήταν ανοιχτό και τα πάρκινγκ καθαρά διευκολύνοντας την πρόσβαση στο κέντρο.

Οι πίστες παρέμειναν σχεδόν στο σύνολό τους ανοιχτές: Πυλώνες, Πανόραμα στο πάνω μέρος, Θέτις, Ιάσων, Αρχαρίων και Φαλκονέρα, ήταν στη διάθεση των επίδοξων σκιέρ για τις πρώτες καταβάσεις και σλάλομ. Το φρέσκο χιόνι έφθανε στους 40 πόντους στη βάση, στα 50 εκατοστά στη μέση και στην κορυφή η χιονοκάλυψη έφθασε στους 80 πόντους.

Στη διάθεση των επισκεπτών ήταν και οι τέσσερις από τους πέντε αναβατήρες (Π1, Π3, Π4 και Π5).

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες και τη θερμοκρασία να φθάνει στους 2ο C, οι επισκέπτες κατέκλυσαν το χιονοδρομικό. Ακόμη κι όσοι δεν ήταν προετοιμασμένοι να επιδοθούν στο αγαπημένο τους χειμερινό σπορ, απόλαυσαν το λευκό τοπίο από το Καταφύγιο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα παραμείνει ανοιχτό και σήμερα. Το εισιτήριο πρόσβασης αφορά στα 11 ευρώ, στα 9 ευρώ διαμορφώνεται το εισιτήριο για μαθητές, φοιτητές και μέλη σωματείων. Επίσης ισχύουν και οικογενειακές κάρτες το κόστος των οποίων διαμορφώνεται στα 24 ευρώ για τους γονείς και ένα παιδί.

Σημειώνεται ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου