ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Βόλο

πράσινο-φως-για-διεκ-ειδικής-αγωγής-στ-741439

Υπογράφηκε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας και απομένει η απόφαση για το Καλλιτεχνικό Σχολείο

«Πράσινο φως» για τη μία από τις δύο σχολικές μονάδες που θα ενταχθούν στο σχολικό χάρτη της Μαγνησίας από τη νέα σχολική χρονιά, άναψε το Υπουργείο Παιδείας. Υπογράφηκε η απόφαση από τον Υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο για την ίδρυση Δημόσιου Ινστιτούτου Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής, η οποία όπως είχε αναφέρει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού -Τοκαλή στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρόκειται να χωροθετηθεί στην περιοχή του Φυτόκου.

Συγκεκριμένα, στην ίδρυση Δημόσιων Ινστιτούτων Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Ειδικής Αγωγής στους νομούς Μαγνησίας και Σερρών προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Η απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο και ακολουθεί η επικύρωσή της από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση των νέων δομών Διά Βίου Μάθησης ανήκει στον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Γεωργαντά, ύστερα από συνεργασία με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών.

Η λειτουργία των νέων δομών ικανοποιεί πλήρως ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στη δημόσια εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στους σπουδαστές των δομών της Διά Βίου Μάθησης, όπως τονίζει το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι για την περίπτωση της Μαγνησίας, υπάρχει επίσης σχεδιασμός για την ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στη συνοικία Καραγάτς.

Τα δύο νέα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου