ΤΟΠΙΚΑ

Τα σημαντικότερα γεγονότα για το 2014 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

τα-σημαντικότερα-γεγονότα-για-το-2014-μεσ-742157

Ο χρόνος μας αποχαιρετά «παγωμένος» και πλούσιος σε γεγονότα

Παγωμένο μας αποχαιρετά το 2014. Μία χρονιά πλούσια σε γεγονότα που απασχόλησαν την επικαιρότητα. Ο Βόλος έζησε στιγμές που συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία: τραγικά τροχαία και εργατικά δυστυχήματα που πότισαν με «αίμα» τη λίστα των ανθρώπων που έφυγαν από κοντά μας, εκτόξευση του ποσοστού της ανεργίας, ασιτία που πλήττει ακόμη και μαθητές, λειψυδρία και αλλαγή σκυτάλης με την εκλογή νέων δημοτικών αρχών στη Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε στα πρωτοσέλιδά του την επικαιρότητα και παρακάτω παρουσιάζουμε κάποια από τα σημαντικά γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Ιανουάριος

3/1: Το 2014 κάνει ποδαρικό με μια υπέρτατη πράξη προσφοράς. Ο 22χρονος Γιάννης Σανιδάς υπέκυψε από εγκεφαλική αιμορραγία και ο γιατρός πατέρας του Γιώργος, δωρίζει τα όργανα του γιου του και χαρίζει ζωή σε πέντε άτομα.

16/1: Κομπίνα με εικονικά τιμολόγια στην οποία φέρονται να εμπλέκονται 30 κατασκευαστές και επιχειρηματίες. Το ύψος της οικονομικής απάτης αγγίζει τα 15 εκ. ευρώ.

30/1: Ασιτία πλήττει 500 μαθητές. Τα στοιχεία από τα σχολεία του Βόλου προκαλούν επείγουσα απόφαση του Δήμου για τη χορήγηση δεκατιανού- σωτηρία για τους μαθητές- θύματα της οικονομικής κρίσης.

Φεβρουάριος

1/2: Ο Φεβρουάριος κάνει είσοδο με διακοπή του τσιγάρου στους κλειστούς δημόσιους χώρους που αδειάζει τα καταστήματα εστίασης από θαμώνες. Μόνο που ο αντικαπνιστικός Νόμος βρίσκει εφαρμογή μόνο στη Μαγνησία με πρόστιμα βροχή.

2/2: Εκθεση κόλαφος της Διεύθυνσης Υγείας Μαγνησίας έρχεται να χτυπήσει καμπανάκι στο Δήμο Βόλου για τα αδέσποτα.

7/2: Ο 45χρονος Σταμάτης Χαλέβας από τις Μηλιές, βρίσκει φρικτό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από τη μηχανή τύπου «γουρούνα».

19/2: Ο Βόλος συγκλονίζεται από το τραγικό τέλος ενός 18χρονου μαθητή. Εκοψε το νήμα της ζωής του με αυτοπυροβολισμό μέσα στο διαμέρισμά του στη Ν. Δημητριάδος, σοκάροντας γείτονες, φίλους, συμμαθητές και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Μάρτιος

14/3: Το είδαμε και αυτό. Το ΙΚΑ προχώρησε σε κατασχέσεις σπιτιών και δέσμευση λογαριασμών ασφαλισμένων που είχαν πέσει «θύματα» του σκανδάλου με τα ορθοπεδικά στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, αφού χρησιμοποιήθηκαν τα βιβλιάρια υγείας τους προκειμένου να στηθεί «βιομηχανία διάθεσης ορθοπεδικών υλικών».

21/3: Μία ακόμη ανθρώπινη ζωή χάνεται. ο 45χρονος Βαγγέλης Χιώτης πατέρας δύο παιδιών έπεσε στο γκρεμό από ύψος 20 μέτρων στο Πουρί, όταν προσπαθούσε να επισκευάσει το λάστιχο.

Απρίλιος

15/4: Σοκ στο Βόλο από πέντε θανάτους. Σε ένα μόνο 48ωρο τα καρδιακά εμφράγματα θέρισαν πέντε ανθρώπους στο Βόλο ηλικίας 41, 47, 57, 59 και 68 ετών.

23/4: Θλίψη το διήμερο του Πάσχα στο Δήμο Βόλου και στη ΔΕΥΑΜΒ. Τρεις δημοτικοί υπάλληλοι εκ των οποίων ο ένας είχε καταθέσει τα χαρτιά για σύνταξη τη Μεγάλη Πέμπτη, πέθαναν ανήμερα και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

27/4: Ισχυρή έκρηξη σε φορτηγό πλοίο στις λιμενικές εγκαταστάσεις των Μύλων Λούλη, οδήγησαν στο Θριάσιο σε κρίσιμη κατάσταση τον 1ο και 3ο μηχανικό του πληρώματος.

Μάιος

3/5: Μοιραίο τροχαίο σημειώθηκε στον Κόμβο Βελεστίνου. Ο 56χρονος Βολιώτης Κώστας Χατζής τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν προσέκρουσε στη βάση γέφυρας στον Κόμβο Βελεστίνου.

7/5: Ανείπωτη τραγωδία στη Νέα Ιωνία σε ώρα παιχνιδιού. Ενα 7χρονο αγγελούδι βρήκε φρικτό θάνατο, όταν παγιδεύτηκε με το κεφάλι μέσα σε βαρέλι με νερό.

26/5: Ο Αχιλλέας Μπέος αναδεικνύεται Δήμαρχος Βόλου για την επόμενη πενταετία με ποσοστό 53,93% μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με αντίπαλό του το Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Ιούνιος

2/6: Η Νίκη Βόλου γράφει ιστορία. Η είσοδος στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, σηματοδοτεί την έναρξη του γλεντιού μέχρι το ξημέρωμα.

27/6: Η λειψυδρία χτυπά το Βόλο. Η πόλη «κοράκιασε» όταν οι δεξαμενές της ΔΕΥΑΜΒ άδειασαν και χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς σταγόνα νερό εν μέσω καύσωνα.

29/6: Η Πλάκα στον Αϊ Γιάννη μετατρέπεται σε υγρό τάφο για τον 30χρονο Δημήτρη Τσιαμούρα από την Καρδίτσα. Τα κύματα ύψους πέντε μέτρων είχαν ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του νεαρού, ο οποίος ανασύρθηκε στην παραλία χωρίς σφυγμό.

Ιούλιος

10/7: Ηταν σίγουρα από τις ειδήσεις της χρονιάς. Ενας 55χρονος έσπασε στο ξύλο επίδοξο διαρρήκτη που μπήκε στο διαμέρισμά του στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Ο ληστής ακόμη… τρέχει.

24/7: Νταλίκα με ρυμουλκό και οδηγό έναν 22χρονο «θερίζει» τρεις νέους ανθρώπους σε τρομακτικό πολύνεκρο τροχαίο στο Στεφανοβίκειο.

30/7: Πυρκαγιά καταστρέφει ολοσχερώς εργοστάσιο στη Χλόη Βελεστίνου.

31/7: Τραγικό τέλος σε ναυπηγείο της Αμαλιάπολης για το 49χρονο Νίκο Βούρλα, που καταπλακώθηκε από μεταλλική σκάλα.

Αύγουστος

8/8: Πάγωσε το Βόλο ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα με θύμα μια 46χρονη υποσμηναγό τής 111 Πτέρυγας Μάχης της Νέας Αγχιάλου, από το Βόλο, που ενεπλάκη σε τριπλή καραμπόλα

19/8: Διπλός βιασμός στο Ιδρυμα Ανηλίκων με σκηνές που σοκάρουν.

26/8:Φοβερή τραγωδία με 42χρονο ναυτικό. Ο συρμάτινος κάβος του ρυμουλκού διαμέλησε το Δημήτρη Γαλανό.

Σεπτέμβριος

4/9: Ο Βόλος της ανεργίας του 38% χάνει το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

6/9: Αποκαλύπτεται σπίτι- αποθήκη ναρκωεμπόρων στη Μπουρμπουλήθρα.

20/9: Η λίμνη Κάρλα μετατρέπεται σε έρημο. Δραματική ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης.

Οκτώβριος

8/10: Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα, στο πεδίο βολής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, στις Γλαφυρές. Τρεις πεζοναύτες πέφτουν νεκροί από έκρηξη όλμου.

14/10: Πρωτοφανές περιστατικό στο ΙΚΑ Βόλου. Υπάλληλος επιτέθηκε με γιαούρτι στο Διευθυντή.

25/10: Καθηγητής μουσικής καταρρέει μπροστά στους μαθητές του εν ώρα μαθήματος στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Νοέμβριος

4/11: Περιστατικό φρίκης σε διαμέρισμα στο κέντρο του Βόλου. Ενας 56χρονος πυρπόλησε την πρώην σύζυγό του, μέσα στο διαμέρισμά τους.

Δεκέμβριος

1/12: Αλλαγές στην κυκλοφορία στο κέντρο του Βόλου. Παρελθόν οι κορύνες, λειτουργία λεωφορειοδρόμων, πλήρης απαγόρευση της στάθμευσης σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

5/12: Τραγωδία στη Χαλυβουργία με πνιγμό 47χρονου σε δεξαμενή.

20/12: Αστυνομικός συλλαμβάνεται για δεύτερη φορά ως αρχηγός συμμορίας για υπόθεση ναρκωτικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου