ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει λιμάνι προορισμού η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

αλλάζει-λιμάνι-προορισμού-η-ακαδημία-742872

Πρόταση να χωροθετηθεί στη Ν. Αγχίαλο μετά το «ναυάγιο» των Καλών Νερών θα καταθέσει από το νέο έτος η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Αλλάζει ρότα και… λιμάνι προορισμού, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Η πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας στην περιοχή των Καλών Νερών φαίνεται ότι «ναυάγησε», αφού πρώτα προσέκρουσε στο «σκόπελο» του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Νικ. Φορτούνα ο οποίος άφησε το «καράβι» στον αυτόματο πιλότο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το όνειρο όμως για τη δημιουργία της Ακαδημίας δεν έχει εγκαταλείψει ο εκπαιδευτικός κόσμος. Από το νέο έτος, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία και να καταθέσει πρόταση στην Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού για τη χωροθέτηση της σχολής σε έκταση της Νέας Αγχιάλου.

Η πρόταση για τη δημιουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Μαγνησία, χρονολογείται από το 1979. Από τότε όμως μέχρι και σήμερα, έμεινε πρόταση…

Προ διετίας, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης ήταν εκείνος που είχε αναθερμάνει το θέμα. Το θέμα είχε φθάσει μέχρι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ με θετικό μάτι το είχε δει και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε ζητήσει μελέτη για να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση.

Η… σκυτάλη πέρασε στο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Νικ. Φορτούνα και έκτοτε το… καράβι βούλιαξε χτυπημένο από τα κύματα της αδιαφορίας. Καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε από τη δημοτική αρχή προκειμένου να προωθεί το έργο.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει το φιλόδοξο στόχο. Από το νέο έτος, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, θα επιδιωχθεί ευρεία σύσκεψη με στόχο την προώθηση της ίδρυσης της Ακαδημίας, η οποία θα προταθεί να χωροθετηθεί στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

«Πρόκειται για μία Σχολή που θα ολοκληρώσει την ακαδημαϊκή υπόσταση όχι μόνο της Μαγνησίας αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας η οποία έχει Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Στρατιωτικές Σχολές», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

Υπάρχει δε και η μαγιά: οι 250 σπουδαστές του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, θα μπορέσουν να αποτελέσουν τους πρώτους φοιτητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Μέχρι σήμερα η διέξοδος για σπουδές δίνεται στις Ακαδημίες της Νέας Μηχανιώνας, του Πειραιά, της Πρέβεζας, της Κύμης και των Οινουσσών.

Σε περίπτωση που ιδρυθεί Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, που είναι στο κέντρο της Ελλάδας, θα αποτελέσει πόλο έλξης για σπουδαστές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου