ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι και γουρουνόπουλα στη σούβλα προσέφεραν οι καταστηματάρχες

μέχρι-και-γουρουνόπουλα-στη-σούβλα-πρ-745996

Εστρωσαν γιορτινό μπουφέ και σε 45 λεπτά «εξαφανίστηκαν» περίπου 800 μερίδες φαγητού και 1.200 κομμάτια πίτσας

Μέχρι και γουρουνόπουλα στη σούβλα περιλάμβανε ο γιορτινός μπουφές που έστρωσαν στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, καταστηματάρχες του Βόλου για τους πολίτες ενόψει των Χριστουγέννων. Μέσα σε 45 λεπτά της ώρας, ο μπουφές μήκους 60 μέτρων άδειασε με τους διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες να τιμούν δεόντως τα εδέσματα που προσέφεραν οι καταστηματάρχες που έστρωσαν το γιορτινό τραπέζι στην πόλη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εκατοντάδες κόσμου πλημμύρισε χθες την Πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου στρώθηκε ο γιορτινός μπουφές. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννη Γρηγορίου, προσφέρθηκαν 800 μερίδες φαγητού, από κοτόπουλο με πατάτες, μέχρι σπεντζοφάι και μυδοπίλαφο. Υπήρχαν σαλάτες, 1.200 κομμάτια πίστα, γλυκά, φρούτα, ζεστή σοκολάτα, χυμοί, αναψυκτικά, 1.500 κουτάκια μπύρας, 400 κιλά κρασί λευκό και κόκκινο και 1.400 μερίδες εμφιαλωμένο τσίπουρο. Τα φαγητά μαγειρεύτηκαν από το Χούτος catering, ενώ στο γιορτινό μπουφέ συνέβαλλαν η ταβέρνα Θεολόγης, το τσιπουράδικο Μπόκος και το Ούζο Therapy.

Το σημείο όμως που δημιούργησε τις μεγαλύτερες ουρές με πολίτες να περιμένουν με τα πιάτα στο χέρι ήταν η σούβλα με τα τέσσερα γουρουνόπουλα, προσφορά των επιχειρηματιών Θέμη και Κώστα Καλαμποκά.

«Μέσα σε 45 λεπτά εξαντλήθηκαν όλα», ανέφερε ο κ. Γρηγορίου. «Κίνητρο του κλάδου είναι η ψυχαγωγία των πολιτών και επισκεπτών. Σύνθημά μας: η αλληλεγγύη στην πόλη μας θα είναι διαρκής πάλη», συμπλήρωσε ο ίδιος και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων που φρόντισε για την ασφάλεια στο χώρο.

Στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου, συνεχίστηκαν και οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, με χριστουγεννιάτικα κάλαντα. «Στόχος μας εξ αρχής ήταν ο κόσμος να βγει έξω και να διασκεδάσει. Φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας.

Σήμερα η κεντρική γιορτή

Σήμερα, στις 5 το απόγευμα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κεντρική γιορτή για τα παιδιά και πάλι στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλιώρα, ένας θίασος με 33 άτομα, θα προσφέρει ένα πρωτόγνωρο θέαμα στην πόλη: ακροβατικά, μαγικά, κουκλοθέταρο και ξυλοπόδαροι θα διασκεδάσουν για τέσσερις ώρες τους μικρούς δημότες.
Και το γιορτινό πρόγραμμα δεν σταματά.

Την Παρασκευή – δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, σημείο αναφοράς των γιορτινών εκδηλώσεων θα αποτελέσει το σόου στον πάγο από σχήμα της Βουλγαρίας, στις 6μ.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου, ενώ το Σάββατο θα κάνει πρεμιέρα στην Παλιά Ηλεκτρική «Το ξυλάδικο του Βόλου», με το Γιώργο Αρμένη, στις 7 το απόγευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου