ΤΟΠΙΚΑ

Συν δύο σχολεία στον εκπαιδευτικό χάρτη

συν-δύο-σχολεία-στον-εκπαιδευτικό-χάρ-748645

Πράσινο φως για την ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου και ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής από το νέο σχολικό έτος άναψε χθες το δημοτικό συμβούλιο

Δύο νέες σχολικές μονάδες εντάσσονται στο σχολικό χάρτη της Μαγνησίας από το νέο σχολικό έτος. Πρόκειται για το Καλλιτεχνικό Σχολείο που θα λειτουργήσει σε κτίριο στη συνοικία Καραγάτς και για το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής που θα λειτουργήσει στο Φυτόκο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Για την ίδρυση των δύο νέων σχολικών μονάδων στο Βόλο, που θα αποτελέσουν από τις ελάχιστες ανάλογες σε όλη την Ελλάδα (περίπου τρεις), άναψε χθες πράσινο φως το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, μετά από εισήγηση της Αντιδημάρχου Παιδείας, Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή.

Η κ. Τοκαλή είχε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας που έκανε αποδεκτό το αίτημα για τη δημιουργία των δύο νέων σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με την ίδια, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να το εντάξει στο σχεδιασμό του και τον ερχόμενο Φεβρουάριο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ίδρυσης των δύο σχολικών μονάδων, που θα ενισχύσουν τον εκπαιδευτικό χάρτη του Δήμου Βόλου.

Τα δύο νέα σχολεία, αναμένεται μάλιστα να ανοίξουν τις πύλες τους, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Οπως διευκρίνισε υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για τη στελέχωση της α’ τάξης του Γυμνασίου Καλλιτεχνικών, ενώ μέσω του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής που θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, οι μαθητές με ανάγκες θα μπορέσουν να καταρτιστούν επαγγελματικά σε κάποιο από τα αντικείμενα που θα διδάσκονται και που θα δίνουν διέξοδο στους αποφοίτους.

Ενταση

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την ίδρυση των δύο σχολικών μονάδων.

Δεν έλειψαν όμως οι εντάσεις, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Βόλου» και εκπαιδευτικός Θεολόγος Διαμαντένιας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου, επικαλούμενος τις περιπέτειες που βιώνουν αντίστοιχα σχολεία σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. «Τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν στελεχώνονται επαρκώς με εκπαιδευτικό προσωπικό, υπάρχει διαρροή μαθητών και οδηγούνται για κλείσιμο», είπε μεταξύ άλλων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ως εκπαιδευτικός είναι υπέρ των δύο σχολείων.

«Είστε ντροπή για τον εκπαιδευτικό κόσμο, κύριε Διαμαντένια. Πραγματικά ντρέπομαι για εσάς. Οταν ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή. Λυπάμαι για τη στάση σας», εξαπέλυσε επίθεση η κ. Μποντού.

Εντονη ήταν η αντίδραση του κ. Διαμαντένια ο οποίος υπογράμμισε ότι οι υπάρχουσες δομές οδηγούνται σε κλείσιμο κι ότι η αποδοχή του αιτήματος από τον Υπουργό Παιδείας, μπορεί να έγινε στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων με άγνωστη τύχη στη συνέχεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου