ΤΟΠΙΚΑ

Ομάδες κρούσης για το σεισμό συγκροτούν τα σχολεία

ομάδες-κρούσης-για-το-σεισμό-συγκροτο-750483

Πέρα από τα σχέδια και τις ενημερώσεις η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δίνει βαρύτητα στις ασκήσεις για το σεισμό

Ομάδες κρούσης για το σεισμό αναμένεται να συγκροτηθούν αμέσως μετά τις γιορτές στα σχολεία της Μαγνησίας. Οι ομάδες θα αποτελούνται από μαθητές, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα επιφορτιστούν την ευθύνη της καθοδήγησης των συμμαθητών τους αλλά και των εκπαιδευτικών τους ακόμη, για την αντιμετώπιση των κινδύνων σε περίπτωση σεισμού εν ώρα σχολικού προγράμματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Χθες, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βρέθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές όλων των τάξεων για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Το πρόγραμμα που παρουσιάζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και με προτροπή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το ένα μετά το άλλο τα σχολεία, καλούν στελέχη της ομάδας για ενημέρωση. Το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ήταν το 16ο κατά σειρά που επισκέφθηκε η ΕΟΔ και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις σχολικές μονάδες μέχρι τις γιορτές. Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ο κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με το μέλος της ΕΟΔ, Αλέξανδρο Χατζηχαραλάμπους, ιδίως στα πολυπληθή σχολεία όπως είναι το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, η ψυχραιμία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού εν ώρα σχολικού προγράμματος.

«Οι μαθητές δεν θα πρέπει να πανικοβληθούν, οφείλουν να υπακούουν στις εντολές των καθηγητών τους και από την πλευρά τους τα σχολεία, να επικαιροποιούν τα σχέδια δράσης, με βάση τα χαρακτηριστικά κάθε σχολικής μονάδες και τυχόν αυξομειώσεις του μαθητικού πληθυσμού», επεσήμανε ο κ. Χατζηχαραλάμπους.

Για την ΕΟΔ, εκτός από την ενημέρωση των μαθητών, μείζονος σημασίας είναι οι ασκήσεις για το σεισμό μέσα στα σχολεία, ενώ πέρα από τα σχέδια δράσης, στόχος για τη νέα χρονιά είναι η συγκρότηση ομάδων μαθητών που θα εκπαιδευτούν και θα είναι εκείνοι που θα αναλάβουν να εντοπίσουν αδυναμίες, κενά αλλά και να καθοδηγήσουν σωστά τους συμμαθητές τους σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού. «Είναι μια διαδικασία που θα λύσει πολλά ζητήματα», υπογράμμισε ο κ. Χατζηχαραλάμπους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου