ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινός μποναμάς για μαθητές επαγγελματικών λυκείων

γιορτινός-μποναμάς-για-μαθητές-επαγγ-751417

Οσοι έχουν αποφοιτήσει από ΓΕΛ και συνεχίζουν με ειδικότητα στα ΕΠΑΛ απαλλάσσονται από τα γενικά μαθήματα

Γιορτινός μποναμάς για δεκάδες μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, όπου φοιτούν προκειμένου να πάρουν επαγγελματική ειδικότητα. Με εγκύκλιό του, το Υπουργείο Παιδείας, απαλλάσσει από το βάρος των γενικών μαθημάτων τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων, που επέλεξαν να συνεχίσουν μαθήματα για ειδικότητα στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η εγκύκλιος έφθασε προ ημερών στα Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας, όπου συνεχίζουν τα μαθήματά τους δεκάδες απόφοιτοι των γενικών λυκείων του νομού. Χαρακτηριστική η περίπτωση του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου σημαντικός αριθμός μαθητών, περίπου 30 άτομα, συνεχίζουν την πορεία τους στα… θρανία, παρά το γεγονός ότι είναι απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι αποφοίτησαν τα περασμένα χρόνια από τα Γενικά Λύκεια και πλέον παρακολουθούν μαθήματα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κυρίως στο Ναυτικό Τομέα.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, δεν είναι οι μοναδικοί που με το απολυτήριο του Λυκείου στο χέρι, επέλεξαν να επιστρέψουν στο Λύκειο, αντί να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας ή και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων, που προσελκύστηκαν από ειδικότητες που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ, ξεκινούν μαθήματα από τη β’ τάξη. Ομως μέχρι πρότινος ήταν αναγκασμένοι να παρακολουθούν όλα τα μαθήματα, γενικά και ειδικότητας.

Τα γενικά μαθήματα αποτελούσαν ουσιαστικά επανάληψη για τους ίδιους από τη στιγμή που τα ίδια είχαν διδαχθεί και στα Γενικά Λύκεια. Η απώλεια ωρών πολύτιμων για τους ίδιους ήταν το μόνιμο «αγκάθι» στις σπουδές τους στα ΕΠΑΛ.

Τελικώς με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που παρέλαβαν τα ΕΠΑΛ, οι μαθητές -απόφοιτοι των ΓΕΛ απαλλάσσονται από τα γενικά μαθήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας, στην οποία θα μπορούν πλέον να ρίχνουν όλο το βάρος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου