ΔΙΕΘΝΗ

Απειλούν σεφ που σερβίρει μπέργκερ… φώκιας

απειλούν-σεφ-που-σερβίρει-μπέργκερ-φ-624570

Ένας εστιάτορας από το Κεμπέκ ζήτησε την προστασία της αστυνομίας επειδή δέχτηκε απειλές για τη ζωή του από Γάλλους, με αφορμή ένα “εξωτικό” έδεσμα που προτείνει στους πελάτες του, το “Μπέργκερ Φώκιας Μπαρντό”, από το όνομα της πρώην ηθοποιού που αγωνίζεται για τη σωτηρία των ζώων αυτών.

Το μπέργκερ πωλείται έναντι 20 δολαρίων σε ένα μικρό εστιατόριο στο γραφικό χωριουδάκι Καμουράσκα, στα βόρεια του ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου και περιέχει πραγματικό κρέας φώκιας, φουά γκρα, φύκια και ένα είδος εδώδιμου καρπού.

Ένας Γάλλος τουρίστας που ήταν μέλος μιας οργάνωσης για την προστασία των ζώων εντόπισε στο μενού αυτό το φαγητό και έκτοτε ξέσπασε… πόλεμος.

“Ήρθε εδώ ένας Γάλλος και έφαγε. Δεν του άρεσε η ονομασία του μπέργκερ, δεν του άρεσε που σερβίραμε κρέας φώκιας”, αφηγήθηκε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Κιμ Κοτέ. Λίγες ημέρες αργότερα “άρχισαν να στέλνουν μηνύματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να αναρτούν απειλές στο Facebook”, πρόσθεσε. Μεταξύ άλλων τον απειλούσαν ότι θα του σπάσουν το μαγαζί του με μπαστούνια του μπέιζμπολ, “όπως ακριβώς σκοτώνετε τις φώκιες”.

Καθώς τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ο Κοτέ ενημέρωσε την αστυνομία και έκλεισε τη σελίδα του στο Facebook.

Το κυνήγι της φώκιας έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις στην Ευρώπη και από το 2009 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει εμπάργκο στα προϊόντα που προέρχονται από φώκιες. Συνεχίζεται όμως με αμείωτους ρυθμούς στον Καναδά όπου πολλοί υποστηρίζουν ότι ο πληθυσμός αυτών των θαλάσσιων θηλαστικών στο βόρειο Ατλαντικό έχει αυξηθεί σε πρωτοφανές μέγεθος.

“Ας ξεχάσουμε την Μπριζίτ Μπαρντό και ας φάμε φώκια” είπε ο Κοτέ, δηλώνοντας “βαθιά προσβεβλημένος” από την εκστρατεία της ηθοποιού για τη διάσωση των ζώων αυτών. Η Μπαρντό “αδίκησε το Κεμπέκ και συνεχίζει να το αδικεί”, σημείωσε.

Παρά τις απειλές, η επιχείρηση του Κοτέ ανθεί: όπως είπε, οι περισσότεροι πελάτες του είναι Γάλλοι και “σήμερα το μεσημέρι πούλησα σχεδόν αποκλειστικά μπέργκερ από φώκια”.

nooz.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου