ΔΙΕΘΝΗ

Θύμα χάκερ η Μισέλ Ομπάμα

θύμα-χάκερ-η-μισέλ-ομπάμα-658834

Χάκερ κατάφεραν να κλέψουν εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών, μεταξύ αυτών διάσημων καλλιτεχνών αλλά και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Τα προσωπικά δεδομένα της Μισέλ Ομπάμα και πολλών άλλων διασήμων «βγήκαν στη φόρα» όταν χάκερ έσπασαν δίκτυα αποθήκευσης δεδομένων των ΗΠΑ.

Ο δημοσιογράφος Μπράϊαν Κρεμπς, το FBI και η US Secret Service, ξεκίνησαν από τον Μάρτιο να ερευνούν πως πέρασαν στην κατοχή της ιστοσελίδας «exposed.su» οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, πολλών Αμερικανών, μεταξύ αυτών και πλήθος διασήμων.

Το σάιτ- που πλέον έχει κατέβει- δημοσιοποιούσε προσωπικά δεδομένα του Μπιλ Γκέιτς, της τραγουδίστριας Μπιγιονσέ, του ηθοποιού Άστον Κούτσερ και πολλών άλλων.

Οι έρευνες έδειξαν ότι η ιστοσελίδα «exposed.su» είχε αγοράσει τις πληροφορίες από άλλο σάιτ, ονόματι SSNDOB το οποίο αυτοδιαφημιζόταν ως «αγορά» για τέτοια προσωπικά δεδομένα και τα πουλούσε για μόλις 50 σεντ.

Μέσω του εν λόγω σάιτ φαίνεται ότι εκτέθηκαν τα στοιχεία περίπου 4 εκατομμυρίων Αμερικανών.

Το καλοκαίρι ο Κρεμπς, έγραψε ότι το ίδιο το SSNDOB έπεσε θύμα επίθεσης και η βάση δεδομένων του, είχε κλαπεί, αντιγραφεί και διαδοθεί.

Αναλύσεις των ειδικών έδειξαν ότι τα προς πώληση δεδομένα προέρχονταν από κομπιούτερ δικτύων διάφορων αμερικανικών εταιρειών που παρέχουν πληροφορίες σε επιχειρήσεις για πιθανούς συνεταίρους και πελάτες. Οι χάκερ μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην βάση δεδομένων των τριών εταιρειών.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου