ΔΙΕΘΝΗ

Βίαζε την 12χρονη κόρη του μέσα στη φυλακή

βίαζε-την-12χρονη-κόρη-του-μέσα-στη-φυλα-725008

Μία 12χρονη είναι δύο μηνών έγκυος μετά από χρόνια βιασμών από το πατέρα της και άλλους κρατούμενους, στη φυλακή, της Βολιβίας, όπου ζούσε μαζί τους.

Το γεγονός στάθηκε αφορμή για να γίνει, ακόμα μία φορά, σκληρή κριτική για την τακτική του να μένουν ανήλικα παιδιά μαζί με τους φυλακισμένους γονείς τους, όταν δεν υπάρχει κάποιος άλλος να αναλάβει την ανατροφή τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της χώρας, περίπου 1500 παιδιά ζουν στη φυλακή μαζί με τους γονείς τους.

Στη 12χρονη έχει προσφερθεί ψυχολογική υποστήριξη, ενώ η ίδια στην καταγγελία της δήλωσε ότι βιάζεται επανειλημμένως από τα 8 της χρόνια, από τον πατέρα της, τον θείο της, τον παππού της και άλλους κρατούμενους, δήλωσε ο διευθυντής της φυλακής.

Ο Κάρλος Κορδέρο, καθηγητής πανεπιστημίου, είπε ότι η κατάσταση του παιδιού είναι αποτέλεσμα, εν μέρει, “της μίζερης κατάστασης και της παραμέλησης των κρατουμένων”.

Η φυλακή, στην οποία συνέβη το περιστατικό, είναι η San Pedro, στην περιοχή της Βολιβίας La Paz, φιλοξενεί 500 παιδιά, που ζουν με τους γονείς τους και εδώ και χρόνια είναι στο περιθώριο της κοινωνίας. Εκεί τόσο οι κρατούμενοι, τόσο και οι επισκέπτες μπορούν, κάτω από τα στραβά μάτια των υπαλλήλων, να αγοράσουν κοκαΐνη ελεύθερα.

Τα παιδιά μένουν στον ίδιο χώρο με εγκληματίες, βιαστές, μέλη συμμοριών και εμπόρους ναρκωτικών. Εκεί γίνονται μάρτυρες των καβγάδων που προκαλούνται από την κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Ένας Ιταλός εθελοντής, που προσφέρει υποστήριξη στα παιδιά που ζουν στη φυλακή, δήλωσε ότι είναι “τραυματικό για ένα παιδί να ζει σε ένα τέτοιο μέρος”.

“Τα παιδιά ζουν υπό μία συνεχή ψυχολογική πίεση, ενώ η κουλτούρα της βίας που προωθούν οι κρατούμενοι, δεν είναι για τα παιδιά” λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, “το πρόβλημα δεν είναι ότι τα παιδιά ζουν μέσα στη φυλακή, αλλά ότι δεν υπάρχουν δομές για να τα προστατέψουν”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου