ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Απαγορεύονται με νόμο οι υιοθεσίες παιδιών από ξένα ζευγάρια ομοφυλοφίλων

ρωσία-απαγορεύονται-με-νόμο-οι-υιοθεσ-725020

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, ψήφισε έναν νόμο, ο οποίος απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από την Ρωσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων ή ανύπαντρα ζευγάρια ετεροφυλόφιλων στις χώρες που έχουν νομιμοποιήσει τις ενώσεις μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.

Συνολικά 444 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, ενώ κανένας δεν ψήφισε κατά του νόμου αυτού, ο οποίος θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την άνω βουλή, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, και να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Ρωσίας για να τεθεί σε ισχύ.

Το νομοσχέδιο αυτό είχε υιοθετηθεί την Τρίτη κατ’ άρθρον από την Δούμα.

Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν, η υιοθεσία παιδιών από την Ρωσία απαγορεύεται “στους ανθρώπους του ιδίου φύλου η ένωση των οποίων αναγνωρίζεται ως γάμος και η οποία έχει καταχωρηθεί σε ένα κράτος στο οποίο μια τέτοια ένωση επιτρέπεται, όπως και στους πολίτες αυτών των κρατών που δεν είναι έγγαμοι”.

Ως εκ τούτου τα ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν ακόμη να υιοθετήσουν παιδιά από την Ρωσία, αλλά οι ανύπανδροι δεν θα έχουν αυτήν την δυνατότητα.

Οι γάμοι μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου επιτρέπονται τώρα σε 14 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Ισπανία και πρόσφατα η Γαλλία.

Τον Δεκέμβριο η Μόσχα είχε ήδη απαγορεύσει τις υιοθεσίες παιδιών από την Ρωσία από Αμερικανούς, σε αντίδραση στην “λίστα Μαγκνίτσκι”, έναν αμερικανικό νόμο που επιβάλει κυρώσεις στους Ρώσους αξιωματούχους που εμπλέκονται στον θάνατο στην φυλακή το 2009 του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου