ΔΙΕΘΝΗ

Πρόσωπο της ημέρας έγινε η Μέρκελ στο twitter

πρόσωπο-της-ημέρας-έγινε-η-μέρκελ-στο-twitter-725330

Ο χαρακτηρισμός «νέα γη» που έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος στο ίντερνετ, έγινε ετικέτα στο twitter και ήδη τα περιπαικτικά σχόλια κάνουν θραύση στο διαδίκτυο

Μια φράση της Ανγκελα Μέρκελ ήταν αρκετή για να… ανάψει φωτιές στο διαδύκτιο. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον αμερικανό πρόεδρο η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Διαδίκτυο είναι για όλους μας μία άγνωστη γη» χωρίς να φανταστεί τι σχόλια θα προκαλούσε στο twitter.

H καγκελάριος έγινε έτσι, από το πουθενά, το πρόσωπο της ημέρας στο twitter, οι χρήστες του οποίου την καλωσόριζαν περιπαικτικά στην «νέα γη που υπάρχει εδώ και δεκαετίες».

Η Άνγκελα Μέρκελ χρησιμοποίησε μάλιστα τον όρο «Neuland», δηλαδή «νέα γη» αλλά και «νέα χώρα».
O θαυμαστός κόσμος του twitter έβαλε μία δίεση μπροστά, και έτσι γεννήθηκε το δεύτερο δημοφιλέστερο hashtag στο γερμανικό twitter από το μεσημέρι της Τετάρτης (μετά το #obamainberlin), το περίφημο #neuland.

Τα περιπαικτικά σχόλια των χρηστών του twitter

«Τι θα γίνει αν σταματήσουν την Μέρκελ στο Neuland και δεν έχει να δείξει δίπλωμα οδήγησης ίντερνετ» αναρωτήθηκε ένας χρήστης. «Μία νέα εποχή γεννήθηκε, το Ίντερνετ έφτασε στη Γερμανία» γράφει μια χρήστρια. «Βρήκα το Neuland, είναι δίπλα στο Αμβούργο» γράφουν πολλοί. Φυσικά δεν έλειψαν και τα γνωστά φωτομοντάζ.

Σε ένα απο αυτά, η Μέρκελ κοιτά έξω από το αεροσκάφος και στο ένα παράθυρο είναι η αναρτημένη φωτογραφία μία γάτας: «Καλώς όρισες στο Neuland, γύρνα πίσω τώρα», της λέει.

Σε μία άλλη χιουμοριστική φωτογραφία, στο χάρτη της Ευρώπης προστίθεται μία μαύρη έκταση (βορειοδυτικά της Γερμανίας) με το όνομα «Ίντερνετ».

Την ευκαιρία δεν έχασε ούτε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών. «Βασικά, αισθάνομαι πολύ άνετα σε αυτό το Neuland» έγραψε.

Σειρά πήραν και τα γερμανικά ΜΜΕ. «Η καγκελάριος ανακαλύπτει το Neuland» γράφει το Spiegel, «η Άνγκελα Μέρκελ στη #Neuland του εμπαιγμού», «κράξιμο στο δίκτυο της μικροπρέπειας» γράφει η Sueddeutsche Zeitung.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου