ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άγρια δολοφονία παλαίμαχου Ρώσου παλαιστή

άγρια-δολοφονία-παλαίμαχου-ρώσου-παλ-725392
Ρώσος παλιός πρωταθλητής της ελευθέρας πάλης, με συμμετοχή και καλή πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, στραγγαλίστηκε σε δάσος της Σιβηρίας, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή που ερευνά τη δολοφονία.
Πρόκειται για τον 40χρονο Τσετσέν-Οολ Μονγκούς, η σορός του οποίου βρέθηκε θαμμένη μέσα σε δάσος της ρωσικής δημοκρατίας Τουβά στα νότια της Σιβηρίας.
Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως προπονητής της πάλης και σύμφωνα με τις αρχές δολοφονήθηκε στις 10 Ιουνίου από ένα βοσκό (φύλακα κοπαδιού), ο οποίος τον έπνιξε με το λουρί του μαστιγίου που κρατούσε. οι αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει στα κίνητρα της δολοφονίας του παλαίμαχου αθλητή.
«Ήταν πρώτος αθλητής της Τουβά, ο οποίος συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εργάστηκε στη συνέχεια εδώ και καθοδήγησε προπονητικά πολλούς νέους αθλητές», δήλωσε το στέλεχος της ομοσπονδίας πάλης της Τουβά, Βλαντιμίρ Τουλούτς.
Το 1995 ο Τσετσέν-Οολ Μονγκούς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ρωσίας στα 52 κιλά της ελευθέρας πάλης, ενώ τον επόμενο χρόνο διεκδίκησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, το οποίο όμως πήρε με νίκη στα σημεία ο Μάουλεν Μαμίροφ από το Καζακστάν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου