ΔΙΕΘΝΗ

Ετοιμοι να ξοδέψουν 285 εκατ. ευρώ οι Βρετανοί για… το βασιλικό μωρό

ετοιμοι-να-ξοδέψουν-285-εκατ-ευρώ-οι-βρετ-725776

Την ενίσχυση της βρετανικής οικονομίας κατά 240 εκατ. λίρες (πάνω από 280 εκατ. ευρώ) υπολογίζεται ότι θα προκαλέσει η άφιξη του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, με τη βασιλική οικογένεια, πέρα από τις προετοιμασίες για την άφιξη του βρέφους, να πουλά ήδη παιδικά προϊόντα με… βασιλική ούγια.

Ήδη ένα παιδικό φορμάκι – αντίγραφο της στολής της βασιλικής φρουράς είναι από τα προϊόντα προς πώληση στα καταστήματα του παλατιού τα οποία διαχειρίζεται το Royal Collection Trust. Όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις πηγαίνουν στην συντήρηση των βασιλικών ανακτόρων.

Κι ο ίδιος ο Πρίγκιπας Κάρολος όμως πουλάει χειροποίητα παιδικά παπουτσάκια με την υπογραφή του μέσω ενός καταστήματος στοHighgrove, ενώ οι γονείς της δούκισσας του Cambridge έχουν προσθέσει μια παιδική σειρά στην επιχείρησή τους με προϊόντα για πάρτι.

Ο Τζόσουα Μπάμφιλντ, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για το Λιανικό Εμπόριο (CRR), υπολογίζει ότι η άφιξη του μωρού, η οποία αναμένεται τον Ιούλιο, θα φέρει στη βρετανική οικονομία περισσότερα από 240 εκατ. λίρες (περίπου 282 εκατ. ευρώ).

«Με την άφιξη του μωρού τον Ιούλιο, ο κόσμος θα έχει το χρόνο να εμπλακεί, γεγονός που σημαίνει και να ξοδέψει κάτι παραπάνω», δήλωσε ο Μπάμφιλντ στο Reuters ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η βασιλική οικογένεια είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις ΗΠΑ.

Η γέννηση του βασιλικού μωρού, τρίτου στη σειρά διαδοχής μετά τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, θα είναι και το τελευταίο από μια σειρά λαμπρών βασιλικών γεγονότων. Προηγήθηκε ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον τον Απρίλιο 2011 και το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας πέρυσι τον Ιούνιο.

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη εμπορική ευκαιρία θα είναι με τους τουρίστες», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κόουπ εμπορικός ερευνητής, τονίζοντας ότι τον Απρίλιο στη Βρετανία σημειώθηκε 13% αύξηση στις αφίξεις των τουριστών.

Ο Μπάμφιλντ προέβλεψε ότι 4,8 εκατ. άνθρωποι θα ξοδέψουν 62 εκατ. λίρες σε αλκοόλ και 25 εκατ. λίρες σε φαγητό που θα καταναλωθεί σε πάρτι.

Επίσης αναμένει ότι 156 εκατ. λίρες θα δαπανηθούν σε αναμνηστικά και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα, όπως παιχνίδια, βιβλία και DVD.

Τέλος, ο αναλυτής θεωρεί ότι εντυπωσιακή αύξηση θα σημειωθεί και στις πωλήσεις παιδικών προϊόντων από νέους γονείς που θα αγοράσουν αντίγραφα των αντίστοιχων βασιλικών, εξηγώντας πως το «Φαινόμενο Κέιτ» είναι ήδη γνωστό στην βρετανική αγορά μόδας. «Αυτή η τάση θα συνεχιστεί και σε ιό,τι αφορά στο βρέφος. Αυτό τα ρουχαλάκια και την κουδουνίστρα του μέχρι το πρώτο του ποδήλατο και κ.ο.κ».

Telegraph

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου