ΔΙΕΘΝΗ

O «ήρωας» που απελευθέρωσε τις απαχθείσες στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ

o-ήρωας-που-απελευθέρωσε-τις-απαχθεί-781419

Ο Τσαρλς Ράμσι, ο δυναμικός γείτονας με την χαρακτηριστική ομιλία και το ιδιότυπο χιούμορ που συνέβαλε στην απελευθέρωση των τριών γυναικών οι οποίες είχαν απαχθεί πριν από μια δεκαετία στο Κλίβελαντ του Οχάιο, έχει μετατραπεί σε ήρωα, με τα ΜΜΕ και τους χρήστες του διαδικτύου να αναμεταδίδουν συνεχώς τις συνεντεύξεις του.

Ο Τσαρλς Ράμσι είναι “ο νέος ήρωας της Αμερικής”, αναφέρει ο ιστότοπος ενημέρωσης TheDC.com, ενώ τα βίντεο με αυτόν τον λαντζέρη εστιατορίου να διηγείται την εμπειρία του, είχε εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα στο Youtube, τα οποία διαδέχτηκαν αναδημοσιεύσεις στο twitter και το Yahoo.

Ο 40χρονος μαύρος με τη χαρακτηριστική προφορά είναι ο πιο κοντινός γείτονας του σπιτιού όπου κρατούνταν οι τρεις νέες γυναίκες και ανταποκρινόμενος στην έκκληση μιας εξ αυτών, επέτρεψε τη διάσωσή τους.

Με εκφράσεις αργκό, ο Τσαρλς με τα μακριά μαλλιά, τα χαλασμένα δόντια και το λεκιασμένο λευκό μπλουζάκι, αφηγήθηκε πώς “άκουσε μια κραυγή ενώ έτρωγε ένα χάρμπουργκερ McDonalds”.

O «μαύρος ήρωας» που απελευθέρωσε τις απαχθείσες στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ

Η αναφορά στην πολυεθνική εταιρεία φαστ-φουντ που επαναλήφθηκε πολλάκις, τού χάρισε ένα σύντομο μήνυμα της εταιρίας στο twitter, που αναφέρει ότι “χαιρετίζει το θάρρος των θυμάτων. Εμπρός Τσαρλς!” και συμπληρώνει: “Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου”.

O «μαύρος ήρωας» που απελευθέρωσε τις απαχθείσες στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ

“Να ’μαι λοιπόν έξω από την πόρτα, με το μισοφαγωμένο μου Big-Mac, προσπαθώ να ανοίξω την πόρτα αλλά δεν μπορώ γιατί είναι σαν να έχει θωρακίσει την πόρτα, σαν να μπαίνεις σε θάλαμο βασανιστηρίων. Άρχισα τις κλωτσιές στο κάτω μέρος της πόρτας. Και αυτή βγήκε σέρνοντας τα πόδια, μαζί με το μωρό της”, διηγήθηκε στο CNN.

Mερικές από τις φράσεις που είπε απευθυνόμενος στον τύπο ή στην αστυνομία, αναδημοσιεύονται στο twitter συνεχώς, όπως η δήλωσή του όταν μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο WEWS: “Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν μια όμορφη λευκή μικρούλα έτρεξε στην αγκαλιά ενός μαύρου…ή είναι ένα άστεγο ζητιανάκι ή είναι προβληματική”.

Όταν καλεί την αστυνομία που τον ρωτά αν η κοπέλα “χρειάζεται ασθενοφόρο ή οτιδήποτε άλλο”, αυτός απαντά: “Είχε απαχθεί! Χρειάζεται τα πάντα. Για έλα στη θέση της!”.

Οι δηλώσεις του αυτές αναπαρήχθησαν ακόμη και σε στυλ ραπ.

Το εστιατόριο όπου εργάζεται ο Ράμσι ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook ένα συγχαρητήριο μήνυμα: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τον υπάλληλό μας, είναι ένας πραγματικός ήρωας του Κλίβελαντ”, υπογραμμίζει το μήνυμα.

Πολλοί λογαριασμοί στο Facebook δημιουργήθηκαν με το όνομα “πρόεδρος Τσαρλς Ράμσι” ή ακόμη “Το McDo πάντα δωρεάν για τον Τσαρλς Ράμσι”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου