ΔΙΕΘΝΗ

Ποπόσκι: Η Ελλάδα κάνει κατάχρηση της αλληλεγγύης

ποπόσκι-η-ελλάδα-κάνει-κατάχρηση-της-α-787415

Συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της π.Γ. Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νίκολα Ποπόσκι, για την ενταξιακή πορεία της χώρας του και τη στάση της Ελλάδος απέναντι στο πρόβλημα της ονομασίας.

Χαρακτηρίζει «παρεμποδιστική» της θέση της Αθήνας, υπενθυμίζει ότι το βέτο που άσκησε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 κρίθηκε παράνομο και μεταφέρει την εντύπωσή του ότι για την Αθήνα η καλύτερη λύση είναι η σημερινή κατάσταση.

Ερωτώμενος για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας απαντά ως εξής:

«Κατ΄αρχην να ξεκαθαρίσω ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι προς το συμφέρον μας. Η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους και επενδυτές, η χώρα μας υποφέρει όπως κι αυτή.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική προοπτική, η Αθήνα μπορεί τώρα όσο ποτέ άλλοτε καλύτερα να μπλοκάρει την ένταξή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γιατί; Διότι η Ευρώπη ασχολείται με την κρίση χρέους και τη σωτηρία της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα κάνει κατάχρηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Την επικαλείται συνεχώς για να μας ασκήσει πίεση. Οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ένταξή μας είναι προς το συμφέρον τους, αλλά υπάρχουν ελάχιστοι τρόποι αντίδρασης απέναντι σε ένα κράτος–μέλος που κρατά πεισματική στάση» σημειώνει ο Νικολά Ποπόσκι στην αυστριακή εφημερίδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου