ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλώσεις στο Παρίσι για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών

διαδηλώσεις-στο-παρίσι-για-το-γάμο-των-787863

Άναψαν τα αίματα στο Παρίσι ανάμεσα σε αστυνομικούς και Γάλλους που αντιτίθενται στο νέο νόμο για το γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών που τελικά υπερψηφίστηκε χτες από την γαλλική βουλή.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου στο παρισινό Ανβαλίντ όταν διαδηλωτές που τάσσονται κατά του νέου νόμου συγκρούστηκαν με αστυνομικούς πετώντας τους μπουκάλια και μεταλλικές μπάρες. Το όργανο της τάξης απάντησε με δακρυγόνα.

“Ολάντ, δεν θέλουμε το νόμο σου”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

Την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ μπορεί να επαίρεται για τη μεγάλη νίκη της, καθώς ο γάμος των ατόμων του ιδίο φύλου ειχε γίνει “σημαία” του τελευταίους μήνες για τον ένοικο των Ηλυσίων, η Γαλλία γίνεται η 14η χώρα παγκοσμίως που θεσμοθετεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Τους τελευταίους μήνες, όμως, η χώρα εμφανίστηκε διχασμένη γύρω από το επίμαχο θέμα και τα γαλλικά ΜΜΕ αναρωτιόντουσαν αν οι διαδηλώσεις κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων πραγματοποιούνταν μόνο και μόνο εξαιτίας της «δυσφορίας” των πολιτών εναντίον του προέδρου τους.

Για τη εφημερίδα “Liberation” , περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Ανβαλίντ . Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ομάδα πιο «θερμόαιμων» άρχισε να επιτίθεται φραστικά αρχικά στην αστυνομία και έπειτα πετώντας τους μπουκάλια και τενεκεδάκια. H κατάσταση κλιμακώθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι πήραν μεταλλικές μπάρες και ξύλα από κοντινό εργοτάξιο και η αστυνομία γρήγορα απάντησε με δακρυγόνα.

Ανάμεσα σε αυτούς που ξεκίνησαν τα επεισόδια ήταν, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, μερικοί Γάλλοι με καλυμμένα πρόσωπα. Οι διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων επιτέθηκαν και εναντίον δημοσιογραφικών συνεργείων, απομακρύνθηκαν τελικά μία ώρα και πλέον αργότερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου