ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής διασυρμός για τις «ματωμένες φράουλες»

διεθνής-διασυρμός-για-τις-ματωμένες-791807

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών από επιστάτες καλλιεργειών φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας.

Το Al Jazeera, το CNN, το BBC, το Associated Press, η Washington Post και πολλά άλλα ξένα μέσα μεταδίδουν την είδηση και η Ελλάδα γίνεται ξανά πρωτοσέλιδο.

«Μετανάστες εργάτες πυροβολήθηκαν από τον εργοδότη τους στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του Al Jazeera το οποίο μεταδίδει τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμου Χαράλαμπου Σφέτσου.

Tο Aljazeera αναφέρει ότι τα μαζικά πυρά ήταν η «απάντηση» στους οργισμένους εργάτες που παρέμεναν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το BBC αναφέρει ότι οι επιστάτες πυροβόλησαν τους αλλοδαπούς εργάτες επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για «ματωμένες» φράουλες και αναφέρει πως η Μανωλάδα έχει βρεθεί ξανά στο επίκεντρο λόγω της εκμετάλλευσης των αλλοδαπών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας.

Το Associated Press αναφέρει ότι η αστυνομία γνωρίζει και βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό των τριών επιστατών οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής και για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Το θέμα δημοσίευσε επίσης η Washington Post και το ABC news. Τα δύο αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι περισσότεροι από 20 εργάτες νοσηλεύονται.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου