ΔΙΕΘΝΗ

Ασφαλείς οι έλληνες και κύπριοι στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

ασφαλείς-οι-έλληνες-και-κύπριοι-στον-μ-794292

Στον δικτυακό τόπο του Μαραθωνίου της Βοστώνης αναγράφονται τα ονόματα 18 ατόμων από την Ελλάδα και ενός ατόμου από την Κύπρο, που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα. Η εμφάνιση των ονομάτων τους στη λίστα συμμετεχόντων δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι τελικά πήραν μέρος στον μαραθώνιο ή βρίσκονταν στο σημείο των εκρήξεων.

Οι έλληνες συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο είναι καλά στην υγεία τους επιβεβαίωσε στο Mega ο πρόξενος της ελλάδας στην Βοστόνη.

Ασφαλείς οι Έλληνες λέει ο ΣΕΓΑΣ

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε η οικογένεια του ΣΕΓΑΣ, μέχρι να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τους Ελληνες που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, όπου σημειώθηκαν αιματηρές εκρήξεις.

Ο πρώην ταμίας της ομοσπονδίας, Δημήτρης Ανδριόπουλος πήρε μέρος στον αγώνα μαζί με άλλους Ελληνες αθλητές και επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, λίγη ώρα μετά τις δύο εκρήξεις που είχαν – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο νεκρούς και περίπου 30 τραυματίες. Ο Ανδριόπουλος διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι Ελληνες δρομείς είναι καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Παναγόπουλος σε επίσημη δήλωσή του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ τόνισε:

«Πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη την οποία και καταδικάζουμε. Είμαστε συγκλονισμένοι και στέλνουμε τη συμπαράσταση και τη συμπάθειας μας σε όλους όσοι ήταν εκεί. Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς, πως οι ένα ιστορικό γεγονός όπως ο μαραθώνιος της Βοστώνης βρέθηκε στο στόχαστρο της τρομοκρατίας».

Για την Ιστορία, αφρικανική υπόθεση ήταν οι πρώτες θέσεις στον φημισμένο Μαραθώνιο.

Ο Λελίσα Ντεσίσα (Αιθιοπία) πρώτευσε στους άνδρες με 2:10:22 μετά από μάχη στα τελευταία μέτρα με τους αντιπάλους του, αφήνοντας 2ο τον Μίκα Κόγκο (Κένυα) με 2:10:27 και 3ο τον Γκεμπρεγκζιαμπέρ Γκεμπρεμαριάν (Αιθιοπία) με 2:10:28. Πέμπτος τερμάτισε ο περσινός νικητής, Ουέσλει Κορίρ (Κένυα) με 2:12:30. Στις γυναίκες επικράτησε η Ρίτα Γέπτου (Κένυα) με 2:26:25, έναντι 2:26:58 της Μεσερέτ Χαϊλού (Αιθιοπία) και 2:27:01 της Σάρον Τσέροπ (Κένυα), η οποία ήταν πρώτη το 2012.

Πολλιάς: «Είμαστε τυχεροί και σοκαρισμένοι»

Ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Νίκος Πολλιάς, τερμάτισε στη Βοστόνη λίγα λεπτά μετά από τις δολοφονικές εκρήξεις.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα contra.gr περιγράφει τη συγκλονιστική του εμπειρία:

«Νιώθουμε πολύ τυχεροί και πολύ σοκαρισμένοι. Τερμάτισα λίγα λεπτά πριν από τις εκρήξεις και εκείνη τη στιγμή κατευθυνόμουν προς το ξενοδοχείο. Από την έκρηξη ακολούθησε ένας πανικός. Ευτυχώς όλοι όσοι συμμετείχαμε είμαστε καλά στην υγεία μας. Το σημείο είχε πολύ κόσμο, η περιοχή ήταν γεμάτη από θεατές. Τώρα παρακολουθούμε από την τηλεόραση του ξενοδοχείου όλα όσα συνέβησαν. Έχω τρέξει σε πολλούς Μαραθωνίους, όμως, αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη, σε κάθε ένα μέτρο υπήρχε κι ένας αστυνομικός, ωστόσο κάποιοι κατάφεραν να δημιουργήσουν τόσο μεγάλο κακό».

Σχετικά άρθρα :

Χάος από εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης

Ο δικτυακός τόπος του Μαραθωνίου: http://www.baa.org

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου