ΔΙΕΘΝΗ

Πώς η Μαντόνα κατάφερε να εξοργίσει το Μαλάουι

πώς-η-μαντόνα-κατάφερε-να-εξοργίσει-το-797133

Η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα, ήθελε όπως φαίνεται βασιλική υποδοχή στο Μαλάουι, όταν επισκέφθηκε σχολεία της αφρικανικής χώρας, την ανέγερση των οποίων χρηματοδότησε.

Η κυβέρνηση του Μαλάουι επέκρινε δριμύτατα τη στάση της τραγουδίστριας, η οποία περίμενε ιδιαίτερη μεταχείριση και «ευγνωμοσύνη». Για πρώτη φορά, οι αρχές του αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Μαλάουι Λιλόνγκουε αρνήθηκαν στη Μαντόνα την πρόσβαση στη ζώνη των VIP και η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ αναγκάστηκε να περιοριστεί στο χώρο που προορίζεται για τους απλούς επιβάτες.

«Είναι παράξενο και θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι η σταρ φαίνεται να θέλει να είναι το Μαλάουι αναγκασμένο να χρωστάει ευγνωμοσύνη για πάντα επειδή έχει υιοθετήσει δυο παιδιά από το Μαλάουι», τονίζει η κυβέρνηση της προέδρου Τζόις Μπάντα σε τετρασέλιδη ανακοίνωσή της την οποία εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης.

«Η φιλανθρωπία είναι δωρεάν και ανώνυμη. Εάν δεν μπορεί να είναι έτσι, τότε δεν είναι φιλανθρωπία, είναι κάτι άλλο. Αυτό μοιάζει με εκβιασμό», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η Μαντόνα επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το Μαλάουι, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής, μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, τα δυο από τα οποία είναι υιοθετημένα, για να επισκεφτεί τα σχολεία που έχει χρηματοδοτήσει.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το ότι η Μαντόνα είναι διάσημη «δε σημαίνει ότι πρέπει να τύχει επίσημης υποδοχής. Είναι το ίδιο με όλους τους άλλους επισκέπτες».

«Η Μαντόνα είναι μια διάσημη τραγουδίστρια. Αυτό όμως δεν υποχρεώνει οποιαδήποτε χώρα την οποία επισκέπτεται, συμπεριλαμβανομένου του Μαλάουι, να τής επιφυλάσσει επίσημη υποδοχή. Μια τέτοια μεταχείριση, ακόμα και αν την αξίζει, είναι στη διακριτική ευχέρεια της χώρας και όχι υποχρεωτική», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η Μαντόνα θα πρέπει να έχει «την αξιοπρέπεια να λέει την αλήθεια» όσον αφορά τη φιλανθρωπία της. «Το ότι λέει σ΄ολόκληρο τον κόσμο ότι έχτισε σχολεία στο Μαλάουι, τη στιγμή που στην πραγματικότητα απλώς συνέβαλε στην κατασκευή των αιθουσών διδασκαλίας δεν συνάδει με τους τρόπους κάποιου που πιστεύει ότι αξίζει επίσημης υποδοχής», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η Μαντόνα εγκατέλειψε πριν από δύο χρόνια ένα σχέδιο για την ανέγερση κολλεγίου για κορίτσια στο Μαλάουι συνολικής δαπάνης 15 εκατομμυρίων δολαρίων, τονίζοντας ότι αντί γι’ αυτό θα χτίσει σχολεία τα οποία θα μπορούν να δεχτούν περισσότερα παιδιά.

Ο Τρέβορ Νίλσον, ο οποίος διαχειρίζεται το φιλανθρωπικό έργο της ποπ σταρ, δήλωσε ότι τα σχολεία αυτά είναι πλέον ανοιχτά και ότι πρόκειται για σχολεία κατά το πρότυπο των άλλων και όχι για απλές αίθουσες διδιασκαλίας.

«Θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε προγράμματα βοήθειας για τα παιδιά του Μαλάουι», τόνισε ο Νίλσον υπογραμμίζοντας ότι η Μαντόνα «επιτελεί το πιο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο» στην αφρικανική αυτή χώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου