ΔΙΕΘΝΗ

Yes! Thatcher is dead. «Η κυρία δεν επιστρέφει»

yes-thatcher-is-dead-η-κυρία-δεν-επιστρέφει-799683

Μια βρετανική ιστοσελίδα ονόματι isthatcherdeadyet.co.uk ανάρτησε ένα τεράστιο YES, γράφοντας από κάτω «Είναι οριστικό, η Θάτσερ πέθανε. Η κυρία δεν επιστρέφει», γιορτάζοντας με τον δικό της τρόπο τον θάνατο της επί πολλά χρόνια πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, η οποία έμεινε στην ιστορία εκτός των άλλων και για την ακαμψία της στις πολιτικές της επιλογές, αλλά και τη σκληρότητα με την οποία είχε αντιμετωπίσει μαζικά λαϊκά ξεσπάσματα εναντίον των κυβερνητικών της πολιτικών.

Ως πρωθυπουργός, η Θάτσερ θα έπαιρνε μια σειρά από σκληρά μέτρα για να αντιπαρατεθεί με την ύφεση που μάστιζε την Αγγλία. Θα μείνει γνωστή για την αναμόρφωση των παραδοσιακών βιομηχανικών μορφών της χώρας, μέσα από τη δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε στα εργατικά συνδικάτα (όπως οι ανθρακωρύχοι), αλλά και την ευρεία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών και των προγραμμάτων εργατικής κατοικίας.

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για μία σειρά άλλων αιτιών, η Θάτσερ ήταν μέχρι και σήμερα που άφησε την τελευταία της πνοή, η δεύτερη πιο δημοφιλής γυναίκα στη Μ. Βρετανία, μετά τη τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Η δημοφιλία της ήταν διττή: ήταν ταυτόχρονα η πιο αγαπητή πρωθυπουργός που πέρασε από τη χώρα, αλλά και η πιο μισητή.

Η ιστοσελίδα isthatcherdeadyet.co.uk, στην πάνω δεξιά πλευρά της αναφέρει ότι είναι «μισητή από τη Daily Mail», ενώ θέτει το προκλητικό ερώτημα στο αναγνωστικό κοινό για τον τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζουν τον θάνατο της «Σιδηράς Κυρίας».

Η τέως πρωθυπουργός, ενέπνευσε πολλές «θυμωμένες» μελωδίες του Elvis Costello, των Pink Floyd και πολλών άλλων. Πέθανε σήμερα στα 87 της χρόνια αλλά ο θάνατός της «γιορτάζεται» από τους μουσικούς εδώ και πολλά χρόνια…

Πατήστε εδώ για να ακούσετε το… θυμωμένο top 21.

Mάλιστα, στην ιστοσελίδα υπάρχει η φράση: «get to one of the parties near you on Facebook» (βρες ένα από τα πιο κοντινά σε εσένα πάρτι στο Facebook). Πατώντας πάνω στην φράση, ο αναγνώστης παραπέμπεται στη σχετική σελίδα του Facebook με τα «πάρτι» για τον θάνατο της Μ. Θάτσερ:

(Ο λογαριασμός της εν λόγω ιστοσελίδας στο Twitter ξεπέρασε μέσα σε δύο ώρες τους 3.200 followers)

(Και σε αυτή τη σελίδα θα ακούσετε «θυμωμένα» τραγούδια για τη «Σιδηρά Κυρία»)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου