ΔΙΕΘΝΗ

Οι “παράπλευρες” της ντροπής

οι-παράπλευρες-της-ντροπής-799969

Βομβαρδισμός που πραγματοποίησε το Σάββατο το ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αφγανιστάν,ενώ διεξαγόταν σφοδρή μάχη ανάμεσα σε αφγανικά-αμερικανικά στρατεύματα και αντάρτες Ταλιμπάν, στην επαρχία Σιγκάλ στοίχισε τη ζωή σε 11 παιδιά και μία γυναίκα. Άλλες έξι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε το περιστατικό και επέρριψε ευθύνες στους Ταλιμπάν για τη χρήση αμάχων ως ασπίδες.

Το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι έγινε χρήση πυρών μετά το θάνατο μιας Αμερικανίδας υπαλλήλου της διπλωματικής υπηρεσίας σε επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε βιβλία σε αφγανικά σχολεία, ωστόσο αρχικά απέρριψε τις πληροφορίες κάνοντας λόγο μόνο για τραυματισμούς αμάχων. Τελικά αναδιπλώθηκε και ανακοίνωσε πως ερευνά σε βάθος το περιστατικό.

Ο Αμπντουλκαχάρ Μπάλχι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, εξέφρασε στο Twitter τη λύπη του για το θάνατο «των 22 αθώων αμάχων οι οποίοι έγιναν μάρτυρες εξαιτίας ενός βομβαρδισμού από τους Αμερικανούς τρομοκράτες και το ΝΑΤΟ» και από τους οποίους «15 ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας».

Χωρικοί και αξιωματούχοι της περιοχής δήλωσαν στο BBC πως τα πτώματα των αμάχων βρέθηκαν μέσα στα σπίτια τους.

ΑΜΠΕ, BBC

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου