ΔΙΕΘΝΗ

Αμφισβητεί τη δολοφονία η οικογένεια του Πιστόριους

αμφισβητεί-τη-δολοφονία-η-οικογένεια-23041

Για «υποτιθέμενη δολοφονία» κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια και ο εκπρόσωπος του Όσκαρ Πιστόριους, ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον χαμό της Ρέεβα Στίνκαμπ.

Το κείμενο που παρέδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρει: «Πρώτα από όλα και περισσότερο σημαντικό είναι να επισημάνουμε ότι οι σκέψεις μας σήμερα είναι με τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους της Ρέεβα Στίνκαμπ. Ο Όσκαρ Πιστόριους εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο εδώ στην Πρετόρια και επίσημα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον φόνο της. Η υποτιθέμενη δολοφονία αμφισβητείται έντονα από εμάς. Είναι μια νόμιμη και φυσική διαδικασία, αυτή που είναι σε εξέλιξη, την οποία πρέπει να επιτρέψουμε να προχωρήσει και να πάρει το δρόμο της μέσω της έρευνας από την αστυνομία με τη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων βάσει των όσων ορίζει το νομικό σύστημα της Νοτίου Αφρικής.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι εκπροσωπούν τον αθλητή, ζήτησαν χρόνο μέχρι την επόμενη Τρίτη όταν και θα καταθέσουν αίτημα για την έγκριση μιας εγγύησης, για να μπορεί να πραγματοποιηθεί και η δική τους έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας. Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από τον Δικαστή ο οποίος επίσης αποδέχθηκε ο Πιστόριους να κρατηθεί σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο Όσκαρ Πιστόριους έχει γράψει ιστορία ως Ολυμπιονίκης και Παραολυμπιονίκης και αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Έχει γίνει σαφές ότι στέλνει τη βαθύτατη θλίψη του στην οικογένεια της Ριιβα. Επίσης, μέσω εμάς θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του για τα μηνύματα στήριξης που λαμβάνει. Όμως οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σήμερα πρέπει να είναι με την Ρίιβα και την οικογένειά της ανεξάρτητα από τις περιστάσεις αυτής της τρομερής, τρομερής τραγωδίας.

Θα προσπαθήσουμε να εκδώσουμε κι άλλες δηλώσεις ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως υπό αυτές τις περιστάσεις θα γίνεται εύκολα αντιληπτό να καταλάβετε ότι είναι δύσκολο να απαντηθούν άλλες ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου