ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για ανθρωποκτονία θα δικαστεί ο Πιστόριους

για-ανθρωποκτονία-θα-δικαστεί-ο-πιστό-24503

Ο Όσκαρ Πιστόριους, ο διάσημος «Blade Runner» των δρόμων ταχύτητας ή «Μπολτ των Παραολυμπιακών», παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς ο θάνατος της φίλης του, Ρέβα Στέενκαμ, δεν ήταν ατύχημα, όπως πιστοποίησε επισήμως η κατηγορία που του απηύθυνε ο δικαστής, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε το πρωί ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Νοτίου Αφρικής «City Press» κάποιοι γείτονες του Πιστόριους άκουσαν την αυγή φωνές και κραυγές που προέρχονταν από το σπίτι του αθλητή, τον οποίο συνόδευσε στην αστυνομία γιατρός ειδικός σε ελέγχους για εξάρτηση από αλκοόλ και ναρκωτικά.

Η εκδοχή της αστυνομίας

Ο Πιστόριους «πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος» τη φίλη του

Οι νοτιοαφρικανικές αρχές συλλαμβάνουν τον παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, μετά από τον θανάσιμο πυροβολισμό της συντρόφου του μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Η αστυνομία έλαβε την κλήση νωρίς το πρωί. Φτάνοντας στον τόπο της τραγωδίας, στο σπίτι του Πιστόριους στο Σίλβεργουντς της Πρετόρια, οι αστυνομικοί είδαν τους νοσοκόμους που προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή την 30χρονη κοπέλα, η οποία εξέπνευσε λίγο αργότερα.

«Δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι, έχουμε αποδείξεις γι΄ αυτό. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο πλαϊνό παράθυρο του σπιτιού. Υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι το συμβάν προκλήθηκε από παρεξήγηση,» είναι η εκδοχή της αστυνομίας, που διευκρίνισε από την αρχή ότι ο αθλητής και η φίλη του ήταν οι μόνοι άνθρωποι στο σπίτι κατά τη στιγμή των πυροβολισμών.

Το προφίλ του

Πέρυσι η εφημερίδα «Daily Mail», σε ένα ειδικό αφιέρωμα στον Πιστόριους, ανέφερε ότι ο αθλητής είχε ρόπαλα του μπέιζμπολ και του κρίκετ στο σαλόνι, ένα οπλοπολυβόλο κοντά στο παράθυρο κι ένα πιστόλι δίπλα στο κρεβάτι. Το 2009, μάλιστα, είχε περάσει μια νύχτα στη φυλακή, επειδή χτύπησε με την πόρτα έναν επισκέπτη σε πάρτι στο σπίτι του, αλλά τότε η ιστορία έληξε χωρίς περαιτέρω δικαστικές συνέπειες γι΄ αυτόν.

Σοκαρισμένη η οικογένειά του

Ο πατέρας του δήλωσε πλήρη άγνοια, λέγοντας πως «ο μόνος που μπορεί να εξηγήσει τι έγινε είναι ο Όσκαρ. Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες, δεν τον έχω δει ακόμη… Προφανώς, είμαστε σε κατάσταση σοκ».

Αυτή είναι μια νέα τραγωδία στη ζωή των Πιστόριους, που είχαν ήδη πληγεί από το διπλό ακρωτηριασμό του 26χρονου σήμερα γιου τους όταν ο Όσκαρ ήταν ακόμη παιδί, εξαιτίας μιας σοβαρής ασθένειας και στα δύο κάτω άκρα από την οποία έπασχε.

Ο Πιστόριους, ο οποίος τρέχει φορώντας προσθετικά μέλη από ανθρακονήματα, ήταν ο πρώτος αθλητής με ειδικές ανάγκες που έτρεξε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, φτάνοντας στους ημιτελικούς των 400 μέτρων στο Λονδίνο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου