ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τρεις τεχνικοί νεκροί από πτώση ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων

ηπα-τρεις-τεχνικοί-νεκροί-από-πτώση-ελ-27212

Τρεις άνθρωποι-μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του Discovery Channel, έχασαν τη ζωή τους όταν κατέπεσε το ελικόπτερο από το οποίο πραγματοποιούσαν εναέριες λήψεις.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα συνέβη σήμερα στην Polsa Rosa, 50 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες, μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως «κινηματογραφικό πάρκο» όχι μόνο λόγω των εξαιρετικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει αλλά και των «ευκολιών» που προσφέρει.

Το ελικόπτερο (τύπου Bell 206B Jet Ranger) ανήκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Discovery Channel και οι τεχνικοί βιντεοσκοπούσαν για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού reality.

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο είναι γνωστό πως οι διαρκείς απαιτήσεις για όλο και περισσότερο «εντυπωσιακά» πλάνα, πολύ συχνά φέρνουν, τόσο τους πιλότους όσο και τα ελικόπτερα, κυριολεκτικά στα όρια των δυνατοτήτων τους.


Ένα άλλο τραγικό δυστύχημα είχε συμβεί στην Καλιφόρνια το 1982 όταν, κάτω από παρόμοιες συνθήκες, είχε χάσει τη ζωή του ο γνωστός από τη σειρά «Η Μάχη», ο γνωστός τηλεοπτικός αστέρας Vic Morrow καθώς και δύο μικρά παιδιά τα οποία συμμετείχαν στα γυρίσματα.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου