ΔΙΕΘΝΗ

Αδιάβαστοι πιάστηκαν μελλοντικοί καθηγητές μέσης εκπαίδευσης του Βελγίου

αδιάβαστοι-πιάστηκαν-μελλοντικοί-κα-42473

Πού βρίσκονται οι ΗΠΑ; Πού βρίσκεται ο Ειρηνικός Ωκεανός; Αυτές και άλλες 112 ανάλογες ερωτήσεις σε τελειόφοιτους εκπαιδευόμενους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης του Βελγίου ήταν αρκετές για να αποκαλύψουν σοβαρά κενά βασικών γνώσεων στη γεωγραφία, την πολιτική και την ιστορία σε μεγάλο αριθμό μελλοντικών καθηγητών.

Όπως έδειξε έρευνα του Καθολικού Πανεπιστημίου του Βελγίου σε δείγμα 1.000 ατόμων, ένας στους τρεις επίδοξους καθηγητές αδυνατούσε να δείξει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο χάρτη, ενώ σχεδόν οι μισοί δεν γνώριζαν πού είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός.

Επίσης, δύο στους τρεις φοιτητές δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον Μάο Τσε Τουνγκ όταν είδαν τη φωτογραφία του, με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι επρόκειτο για τον μακαρίτη Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Εξάλλου, μόνο οι μισοί απάντησαν «σοσιαλισμός» σε ερώτηση πολλαπλής επιλογής για την πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ανακατανομή του πλούτου και τον κρατικό παρεμβατισμό.

«Κανένας δεν αιφνιδιάστηκε ολοκληρωτικά από τα αποτελέσματα της έρευνας», ομολόγησε ο Έρικ ντε Βίντερ, καθηγητής του πανεπιστημίου. Το υπουργείο Παιδείας της χώρας επεξεργάζεται ήδη αλλαγές στην εκπαίδευση των μελλοντικών καθηγητών της χώρας, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να δρομολογηθούν από το προσεχές καλοκαίρι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου