ΔΙΕΘΝΗ

Απέβαλαν 5χρονη από παιδικό σταθμό για «τρομοκρατική απειλή»

απέβαλαν-5χρονη-από-παιδικό-σταθμό-για-43149

Οι υπεύθυνοι ενός παιδικού σταθμού στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πάρει μάλλον πολύ σοβαρά το ρόλο τους στη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας του σχολείου τους. Έτσι μόνο αιτιολογείται η απόφασή τους να αποβάλουν ένα κοριτσάκι πέντε ετών με τη κατηγορία της «τρομοκρατικής απειλής».

Ο λόγος της αποβολής ήταν ότι στην κατοχή του κοριτσιού βρέθηκε ένα αυτόματο «όπλο» που εκτοξεύει φουσκάλες, με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα της αγαπημένης ηρωίδας των παιδιών Hello Kitty.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του παιδικού σταθμού το κορίτσι, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, έπαιζε με το συγκεκριμένο «όπλο» με συμμαθήτριά του, γεγονός που προφανώς τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε… θανάσιμος κίνδυνος.

Αρχικά το κορίτσι τιμωρήθηκε με αποβολή δέκα ημερών, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν δύο, ενώ
διέταξαν και ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη.
Η οικογένεια του κοριτσιού σκέφτεται να υποβάλει μήνυση κατά του σχολείου διαμαρτυρόμενη για την στοχοποίηση του παιδιού τους ενώ εξετάζουν σοβαρά και το ενδεχόμενο αλλαγής σχολείου.

Η αποβολή έρχεται ένα μήνα μετά το μακελειό στο σχολείο Σάντι Χουκ στο Κονέκτικατ, γεγονός που έχει αυξήσει πολύ τον βαθμό ετοιμότητας των σχολείων σε ανάλογα κρούσματα.
Αυτή τη φορά βέβαια το παράκαναν.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου