ΔΙΕΘΝΗ

«Θα εκτελέσουμε τον Γάλλο όμηρο» λένε οι Σομαλοί ισλαμιστές

θα-εκτελέσουμε-τον-γάλλο-όμηρο-λένε-47952

Την απόφασή τους να εκτελέσουν τον Γάλλο όμηρο Ντενί Αλέξ, ο οποίος απήχθη τον Ιούλιο 2009 στο Μογκαντίσου, ανακοίνωσαν οι Σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ, με τους Γάλλους να κάνουν λόγο για επικοινωνιακό τέχνασμα.

«Υποψιαζόμαστε ότι οι Σομαλοί σεμπάμπ εφαρμόζουν χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης, δεν έχουμε κανένα στοιχείο μετά την επιχείρηση της Παρασκευής για το ότι ο Ντενί Αλέξ είναι ζωντανός, πιστεύουμε ότι μάλλον είναι νεκρός», δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Εντουάρ Γκιγιό μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Γάλλοι κομάντος πραγματοποίησαν την Παρασκευή, χωρίς επιτυχία, επιχείρηση για την απελευθέρωση του Ντενί Αλέξ, μέλους των γαλλικών υπηρεσιών Πληροφοριών, που κρατείται όμηρος εδώ και τρία χρόνια.

Οι σεμπάμπ αποφάσισαν να εκτελέσουν τον Γάλλο όμηρο στη Σομαλία Ντενί Αλέξ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων ισλαμιστών της Σομαλίας.

Οι Χαρακάτ Αλ-Σεμπάμπ Αλ Μουτζαχεντίν αποφάσισαν ομόφωνα να εκτελέσουν τον πράκτορα των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών Ντενί Αλέξ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και αναρτήθηκε στον λογαριασμό των σεμπάμπ στο Twitter.

«Αποφασίσθηκε, και αυτή η ετυμηγορία δεν θα αλλάξει για τους σεμπάμπ, ότι αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πεθάνει», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στέλεχος των σεμπάμπ από το Ναϊρόμπι.

«Με δεδομένη την αυξανόμενη καταδίωξη από τη Γαλλία των μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο, την πολιτική καταπίεσης του ισλάμ που εφαρμόζει στο έδαφός της και τις γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον πόλεμο κατά της σαρία στο Αφγανιστάν και πιο πρόσφατα στο Μαλί…οι σεμπάμπ αποφάσισαν ομόφωνα να εκτελέσουν τον Γάλλο πράκτορα Ντενί Αλέξ … με την απόπειρα διάσωσής του, η Γαλλία υπέγραψε τη θανατική καταδίκη του Αλέξ», αναφέρεται στην ανακοίνωση των σεμπάμπ, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι προηγουμένως ο Γάλλος όμηρος ήταν ζωντανός και ασφαλής.

Ο Ντενί Αλέξ -μάλλον πρόκειται περί ψευδώνυμου-, είναι πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών εξωτερικής ασφαλείας (DGSE) και απήχθη τον Ιούλιο 2009 στο Μογκαντίσου όπου συμμετείχε σε αποστολή εκπαίδευσης μελών της αστυνομίας και της προεδρικής φρουράς της Σομαλίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου