ΔΙΕΘΝΗ

Tαχεία εκδίκαση για τους δράστες του ομαδικού βιασμού της 23χρονης Ινδής

tαχεία-εκδίκαση-για-τους-δράστες-του-ομ-49840

Η συμμορία που βίασε και δολοφόνησε την Ινδή φοιτήτρια στα μέσα Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδικό δικαστήριο ταχείας εκδίκασης αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους δικηγόρους που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Η εισαγγελέας Ναμρίτα Αγκαρουάλ εξετάζει ακόμη τα δικαστικά έγγραφα πριν παραπέμψει την υπόθεση σε ειδικό δικαστήριο, δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Μανοχάρ Λαλ Σάρμα.

Ο Σάρμα και άλλοι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν αντίγραφα των κατηγορητηρίων στα ινδουιστικά, καθώς η αστυνομία είχε διαβιβάσει τα έγγραφα αυτά στα αγγλικά τα οποία οι πελάτες τους δεν καταλαβαίνουν.

«Οι διατυπώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες. Αναμένουμε η υπόθεση να παραπεμφθεί σε δικαστήριο ταχείας εκδίκασης αργότερα εντός της εβδομάδας», είπε ο Σάρμα.

Η εισαγγελέας Αγκαρουάλ διεξάγει τις προκαταρκτικές ακροάσεις κεκλεισμένων των θυρών, μετά τις σκηνές χάους που επικράτησαν στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα που την ανάγκασαν να ζητήσει να εκκενωθεί η δικαστική αίθουσα.

Ο ομαδικός βιασμός και ο άγριος ξυλοδαρμός στα μέσα Δεκεμβρίου της 23χρονης φοιτήτριας φυσιοθεραπείας μέσα σε εν κινήσει λεωφορείο στο Νέο Δελχί, που οδήγησαν στο θάνατό της, προκάλεσε αγανάκτηση και οργισμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Σε πέντε άνδρες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απαγωγή, βιασμό και φόνο. Ένας έκτος ύποπτος θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων, αν διαπιστωθεί ότι είναι 17 ετών, όπως ισχυρίζεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου