ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονίζει η φωτογραφία νεογέννητου

συγκλονίζει-η-φωτογραφία-νεογέννητο-50142

Η συγκλονιστική αυτή φωτογραφία, που απαθανατίστηκε σε μαιευτήριο της Αριζόνα τον περασμένο Οκτώβριο. κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Προτού ακόμη εγκαταλείψει την κοιλιά της μητέρας του, το νεογέννητο κοριτσάκι απλώνει το χέρι του κι αγκαλιάζει, γεμάτο προσμονή, το δάχτυλο του γιατρού.

Μητέρα του μικρού κοριτσιού είναι η, φωτογράφος στο επάγγελμα Αλίσια Άτκινς από την Αριζόνα.

Η Ατκινς γέννησε με καισαρική τομή τον Οκτώβριο του 2012 και ο σύζυγός της θέλησε να καταγράψει λεπτό προς λεπτό με τη φωτογραφική του μηχανή τη γέννηση της κόρης τους.

Το ζευγάρι δημοσίευσε στις 26 Δεκεμβρίου τη φωτογραφία στην σελίδα της Άτκινς στο Facebook. Ακολούθησε καταιγίδα «δημοσιότητας» αναγκάζοντας τους γονείς της μικρής να ευχαριστήσουν όλους όσοι μοιράστηκαν τη φωτογραφία και τους εκατοντάδες χρήστες του κοινωνικού δικτύου που τους «βομβάρδισαν» με θετικά σχόλια.

«Νομίζω ότι είναι μια εκπληκτικά υπέροχη φωτογραφία. Είναι μία πολύτιμη φωτογραφία», δήλωσε η Ατκινς στο FoxNews.

Η Άτκινς και ο σύζυγός της ονόμασαν την νεογέννητη κόρη τους Neveah, αναγραμματίζοντας τη λέξη Heaven («παράδεισος»).

Το «Χέρι της Ελπίδας»

Παρόμοια φωτογραφία είχε αφήσει άφωνη την παγκόσμια κοινή γνώμη, όταν στις 19 Αυγούστου 1999, ο φωτογράφος Μάικλ Κλάνσι είχε απαθανατίσει το «χέρι του εμβρύου», που απεικόνιζε ένα έμβρυο 21 εβδομάδων να γαντζώνεται από το δάχτυλο ενός εκ των γιατρών κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης -μέσα στον αμνιακό σάκκο- με σκοπό την αποκατάσταση της διχοτομημένης σπονδυλικής του στήλης, πάθηση που μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του.

Κατά τη διάρκεια της εγχείρισης, ο χειρουργός αφαίρεσε την υστέρα με καισαρική και έκανε μια μικρή τομή στον αμνιακό σάκκο, μέσω της οποίας μπόρεσε να εγχειρίσει τον μικρό Σάμιουελ.

Ο χειρουργός Bruner τελείωνε επιτυχώς την εγχείριση, όταν ο Σάμιουελ έβγαλε το μικροσκοπικό αλλά ανεπτυγμένο χεράκι του μέσα από την τομή και γαντζώθηκε από το δάχτυλο του έκπληκτου γιατρού.

Περίπου τέσσερις μήνες αργότερα, στις 2 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους ο Σάμιουελ Άρμας γεννιόταν ήδη «διάσημος».

Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1999 και γρήγορα έγινε παγκοσμίως γνωστή.

«Ηταν μία φωτογραφία – θαύμα. Ηταν η πιο πρώιμη ανθρώπινη αλληλεπίδραση που έχει καταγραφεί», είχε δηλώσει τότε στο FoxNews o Κλάνσι

Οι εκδότες του περιοδικού New York Times ονόμασαν τη φωτογραφία «Hand of Hope» (Χέρι της ελπίδας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου