ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαιώνει η Γαλλία τον βομβαρδισμό της πόλης Γκάο

επιβεβαιώνει-η-γαλλία-τον-βομβαρδισμ-50258

Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα πως πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Γκάο, στο βόρειο Μάλι, καταστρέφοντας στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες επιμελητείας ενόπλων οργανώσεων.

«Η αποστολή αυτή πραγματοποιήθηκε από τέσσερα Rafale, τα οποία απογειώθηκαν από τη Γαλλία και έχουν ενισχύσει τον γαλλικό αεροπορικό μηχανισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Όπως σημειώνει, η γαλλική πολεμική αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο και κατέστρεψε αυτή την Κυριακή πολλούς στόχους στο βόρειο Μαλί κοντά στην Γκάο.

Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό, καταστράφηκαν κυρίως «στρατόπεδα εκπαίδευσης, υποδομές και αποθήκες επιμελητείας που αποτελούσαν τα μετόπισθεν των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Σκοπός της Γαλλίας «είναι να διεξαγάγει μια αδυσώπητη μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, εμποδίζοντας οποιαδήποτε νέα επίθεση αυτών των οργανώσεων προς το νότιο Μαλί, που θα απειλούσε τη σταθερότητα αυτής της φίλης χώρας και μειώνοντας την ικανότητά τους παντού όπου θα είναι απαραίτητο», λέει ο υπουργός Άμυνας.

Ο Λε Ντριάν επαναβεβαιώνει, μάλιστα, την πλήρη αποφασιστικότητα της Γαλλίας και δηλώνει πως «οι στρατιωτικές ενέργειες που έχουν αναληφθεί θα συνεχιστούν όσο είναι απαραίτητο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου