ΔΙΕΘΝΗ

Με το… μαγικό στυλό υπέγραψε ο Ομπάμα τη συμφωνία για το χρέος

με-το-μαγικό-στυλό-υπέγραψε-ο-ομπάμα-τ-58016

Πήρε το… αυτόματο στυλό του (σ.σ. συσκευή αυτόματης αναπαραγωγής υπογραφής) και από τη Χαβάη όπου συνεχίζει τις διακοπές του, ο Μπαράκ Ομπάμα έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη συμφωνία που… έσωσε τις ΗΠΑ από τον γκρεμό.

Αμέσως μόλις η Βουλή των Αντιπροσώπων επικύρωσε στη συμφωνία κυβέρνησης-Ρεπουμπλικανών για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού, ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε το… καπελάκι του και το Air Force One και πέταξε στη γενέτειρα του, όπου τον περίμεναν σύζυγος και τέκνα για την Πρωτοχρονιά.
Από εκεί υπέγραψε και τη συμφωνία, μετατρέποντάς την σε νόμο του κράτους.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τον νόμο με το "αυτόματο στυλό", τη συσκευή αυτόματης αναπαραγωγής υπογραφής, που επιτρέπει την εξ αποστάσεως επικύρωση εγγράφων και την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει και κατά το παρελθόν.
Επικύρωσε ταυτόχρονα και τον νόμο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2013, ύψους 633 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο νέος αμυντικός προϋπολογισμός, εκτός της κάλυψης των αναγκών λειτουργίας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, προβλέπει την ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν, την αποδέσμευση πόρων για την χρηματοδότηση του πολέμου στο Αφγανιστάν και την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών ανά τον κόσμο.

newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου